Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου
Ρόδη Κράτσα: Παραλάβαμε καμένη γη από Γαλιατσάτο
Πολιτική
03/02/2020 | 19:44

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου στο κτίριο της αντιπεριφέρειας.

Στην αρχική της τοποθέτηση η κα Κράτσα αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο είχαν μια πολύ γόνιμη συνεργασία και του τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Μίλησε για την περιοδεία που έκανε και για την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα έργα που βρίσκονται σε φάση μελέτης και εκτέλεσης.

 

Καμένη γη από Γαλιατσάτο

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε η κα Κράτσα την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση του Θεόδωρου Γαλιατσάτου σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα απελπιστική ήταν η κατάσταση στην έδρα της περιφέρειας ήτοι στην Κέρκυρα, όπου γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί μια εικόνα τουλάχιστον, ευπρέπειας και αξιοπρέπειας.

Μιλώντας για την επίσκεψη και τις συζητήσεις που είχε με το προσωπικό των περιφερειακών ενοτήτων, τόνισε την αίσθηση των υπαλλήλων ότι τα τελευταία χρόνια ένιωθαν παραγκωνισμένοι. Δεσμεύθηκε ότι αυτό θα αλλάξει άμεσα.

 

Πρωτογενής τομέας

Ξεχωριστή αναφορά έκανε η κα Κράτσα στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και την ανάγκη συντονισμού της δράσης και την ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Σταύρος Τραυλός

Στην μεγάλη εργολαβία σκούπα αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης μέσω της οποίας θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα που αφορούν τις ζημιές που είχαν προκληθεί από το σεισμό του 2014. Και ο ίδιος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος απ’την επίσκεψη του υφυπουργού, κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος η ουσία των θεμάτων και εκτιμά ότι η συνεργασία με την κυβέρνηση θα είναι άψογη και θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα.

 

Σωτήρης Κουρής

Την ανάγκη στήριξης των τοπικών παραγωγών επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής. Έχουν καταγραφεί όλες οι τοπικές μονάδες και τα προϊόντα τους, από την οποία αναδείχθηκε η ανάγκη σύνδεσής τους με τη ΔΕΗ. Κάτι τέτοιο θα προσέδιδε επιπλέον αξία στις εν λόγω μονάδες και κατ΄ επέκταση στα αντίστοιχα προϊόντα. Αναφέρθηκε σε μια σειρά σχεδίων για την υλοποίηση των οποίων ο κ. Κουρής βρίσκεται σε επαφή τόσο με τους τοπικούς άρχοντες όσο και με τις αρμόδιες αρχές στα υπουργεία.

Κλείνοντας η κα Κράτσα, μετά το πέρας των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων η κα Κράτσα, τόνισε πως βρίσκεται σε διαρκείς μετακινήσεις μεταξύ των νησιών και των αρμοδίων υπηρεσιών στην Αθήνα, προκειμένου να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τα έργα προκειμένου να φτιαχτούν οι αναγκαίες υποδομές και παράλληλα να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η επιχειρηματικότητα, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτής της κινητικότητας κάλεσε τους τοπικούς φορείς να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, ώστε να μην χαθούν οι σχετικές ευκαιρίες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer