Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους πλειστηριασμούς
07/10/2018 | 15:49

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων,  στη χθεσινή 18η Συνεδρίαση, (Σάββατο 6 Οκτωβρίου), που έλαβε χώρα στην αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κεφαλονιάς,  ψήφισε ομόφωνα να σταματήσουν οι διώξεις και να παρθούν άμεσα μέτρα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και περιουσίας.

Ακολουθεί το πλήρες Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το θέμα των πλειστηριασμών και με δύο ομόφωνες αποφάσεις του (27.11.2016 και 20.01.2018) , έχει ζητήσει τη θέσπιση μέτρων απόλυτης προστασίας (μεταξύ αυτών και του ακατάσχετου) της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ, τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου για το θέμα, την ορθολογική διαχείριση συνολικά του ζητήματος των δανείων καθώς και του πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ειδικότερα όταν αφορούν ανθρώπους με μικρά εισοδήματα, ανέργους, βαριά ασθενείς ή ανάπηρους και εν γένει για όσους μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων έχει επίσης καταδικάσει τη χρήση μέτρων καταστολής και δίωξης σε βάρος όλων όσων κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, το ΠΣ καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε βάρος προσώπων που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αποτελεί μείζον θέμα αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς.

Ζητάμε : Να σταματήσουν οι διώξεις και να παρθούν άμεσα μέτρα για υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και περιουσίας, για το δικαίωμα της κάθε οικογένειας στα δημόσια αγαθά, στο ρεύμα και το νερό.