Ψηφιακή δήλωση υγείας: Σε ισχύ από την Πέμπτη για τους επιβάτες
Κοινωνία
02/06/2021 | 11:03

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα οι πολίτες είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Οι επιβάτες θα μπορούν από αύριο Πέμπτη (03/06) να κάνουν τη σχετική δήλωση «υγείας» και ψηφιακά για τα ταξίδια τους, ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην «ΕΡΤ» και στην εκπομπή «Από τις 6», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα οι πολίτες είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης διευκρίνισε, πάντως, ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test. O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι παραμένει η οδηγία για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ