Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς
Προβολή ντοκιμαντέρ “Το Αργοστόλι που αγαπάμε” 
Πολιτισμός
26/05/2018 | 23:49

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Το Αργοστόλι που αγαπάμε” την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Ένα αφιέρωμα στα 260 χρόνια του Αργοστολίου ως πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα ζωντανέψει ένα Αργοστόλι ιστορικό, κοσμοπολίτικο, λαογραφικό και ερωτικό. Θα θυμηθούμε και θα ακούσουμε για μια πόλη άλλης εποχής, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές, με τον Πόντε της, την Ντογκάνα, τα θέατρα, τα αρχοντικά και τα όμορφα κτίρια, την καταπληκτική Φιλαρμονική που κάθε Πέμπτη και Κυριακή έδινε το στίγμα της χαράς στην Πλατεία, τις σχολές και τα σχολαρχεία, τις εκκλησίες με τα περίφημα καμπαναριά, τις ταβέρνες, τα ονομαστά ζαχαροπλαστεία και τα χοροδιδασκαλεία της, τις καντάδες της.

Μια Επτανησιακή και συνάμα Ευρωπαϊκή πόλη η οποία έσβησε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα εκείνον τον Αύγουστο του 1953, αλλά δεν χάθηκε στην λήθη. Παραμένει, όπως και όλη η Κεφαλονιά, στην θύμηση των μεγαλυτέρων, στα όνειρα των μικρότερων, μα στις καρδιές όλων μας.

Βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ:

Σκηνοθεσία Σταύρος Παπαδάτος

Διεύθυνση παραγωγής Διονύσης Φωκάς

Σενάριο Ηλίας Τουμασάτος

Εικόνα-Ήχος-Μοντάζ Κώστας Φραγκιάς

Μοντάζ Γιώργος Μεσσάρης

Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» με την ΠΙΝ – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και η προβολή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς. (ΚΕΔΗΚΕ).

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer