Μετά τη φθινοπωρινή επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό , όπου προσπάθησε να την ταυτίσει με τον ρατσισμό και την ακροδεξιά, τώρα το επιτελείο της Κουμουνδούρου επανέρχεται και με αφορμή την επέμβαση στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) και την επέτειο του Πολυτεχνείου, την κατηγορεί, για προσπάθεια εγκαθίδρυσης «αστυνομικού κράτους».
«Η πρώτη προσπάθεια του κ. Τσίπρα έπεσε στο κενό», λένε στην κυβέρνηση, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε από το βήμα της Βουλής, περήφανος που ένα κορίτσι από την Αφρική κράτησε τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και αποδυναμώθηκε πλήρως, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Στέλιος Πέτσας «άδειασαν» ακόμα και βουλευτές του κόμματος τους για το περίφημο «μπάρμπεκιου» ακραίων στοιχείων έξω από hot spot μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τη νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες περί «αστυνομικού κράτους. Δεν παύουν, όμως, να ανησυχούν για προβοκάτσια αυτές τις μέρες, καθώς διαβλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να τελειώσει η περίοδος της ανομίας στα πανεπιστήμια και επενδύει, όλο και περισσότερο, στην «μπαχαλοποίηση» της χώρας. Παρατηρούν πως προσεταιρίζεται ακραίες παραβατικές ομάδες για να δημιουργήσει μια εικόνα αντιδράσεων και αναταραχής της κοινής γνώμης και της φοιτητικής κοινότητας εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης. Και τούτο γιατί η πλειονότητα των πολιτών –όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις- βλέπει με δυσφορία και με αγανάκτηση την κατάσταση που υπάρχει στα πανεπιστημιακά κτίρια της Αθήνας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε γνωστές αλλά καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος, γιατί ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σοκ της ήττας, δεν έχει βρει το βηματισμό του, ως αντιπολίτευση, ούτε ένα νέο αφήγημα να προσφέρει στην κοινωνία. Οπισθοχωρεί στα γνωστά του χαρακώματα, επιχειρώντας έναν ‘’ανταρτοπόλεμο’’ ακόμα και με ‘’όπλα’’ από το παρελθόν, των φοιτητών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως η ανάρτηση πανό σε τρόλεϊ», επισημαίνει κυβερνητική πηγή. «Ίσως γιατί τα σημερινά ‘’όπλα’’ του είναι ελλιπή», συνεχίζει η ίδια πηγή και διερωτάται: «Τι αξιοπιστία μπορεί να έχουν οι κατηγορίες για επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ ή για το κλείσιμο της σχολής, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου είχε προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες; Τον Απρίλιο του 2015 η αστυνομία, είχε εισβάλει σπάζοντας λουκέτα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και είχε συλλάβει 14 καταληψίες φοιτητές , το 2018 η ΑΣΟΕΕ με απόφαση της συγκλήτου έκλεισε τη σχολή, για όλους, όταν χρήστες ναρκωτικών είχαν καταλάβει χώρους της».