Πρώτες εκτιμήσεις για την τουριστική σεζόν: Στα ίδια με πέρυσι -413.735 αεροπορικές αφίξεις φέτος στην Κεφαλονιά
Τουρισμός
17/04/2024 | 12:22

Γράφει ο Σπύρος Καγκάδης

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας “Κεφάλαιο” και με στοιχεία του διεθνή τουριστικού αεροπορικού οργανισμού OAG για την Ελλάδα η Κεφαλονιά μας προβλέπεται πως φέτος το 2024 στην θερινή τουριστική περίοδο (από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου μέχρι το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου) θα βρίσκεται στην 11η θέση στις ξένες προτιμήσεις με 413.735 αεροπορικές αφίξεις τουριστών!

Η κατάταξη αυτή της Κεφαλονιάς μας αν και είναι πολύ θετική (επειδή μας ξεπερνά η ξακουστή Μύκονος μόλις στη 10η θέση με πτώση όμως -9,1% στις αεροπορικές αφίξεις) θα πρέπει παρ’ όλα αυτά να μας προβληματίσει καθώς αποτελεί άνοδο για εμάς οριακή μόλις κατά +0,1% όταν συνολικά στην Ελλάδα η άνοδος θα είναι +9,9% με 26.973.101 αφίξεις. Ακόμα, ανησυχητικό είναι πως η γειτονική μας Ζάκυνθος, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση με πρόβλεψη για 1.029.945 αεροπορικές αφίξεις τουριστών φέτος θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας μας κατά +15,5%!

Κατά την άποψη μου θα μπορούσαμε να ανέβουμε σαν νησί πολύ υψηλότερα καθώς υπερτερούμε από την πλευρά φυσικής ομορφιάς πάρα πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδας!

Τέλος, πρέπει όλοι μας, είτε είμαστε επαγγελματίες του τουρισμού ή όχι, να καταλάβουμε την ανάγκη να νιώθουν οι τουριστικοί επισκέπτες μας ευπρόσδεκτοι και να τους φροντίζουμε έτσι ώστε να έχουν όμορφες, ξένοιαστες και ξεκούραστες διακοπές για να μας ξανά έρθουν και να φέρουν και τους φίλους τους τις επόμενες χρονιές!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer