Για μεγαλύτερη προστασία
Πρόταση για την τέλεση γάμων, βαπτίσεων στον περίβολο των ναών της Κεφαλονιάς
Ορθοδοξία
05/08/2020 | 15:39

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή μας σε γάμους και βαπτίσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μέσα στο ζεστό κεφαλλονίτικο καλοκαίρι, καθώς και να εξασφαλιστεί περισσότερη προστασία, λιγότερος συνωστισμός (με τήρηση των αποστάσεων βεβαίως), λιγότερο άγχος για το αν θα “βρούμε θέση” στον εσωτερικό χώρο και περισσότερη άνεση, θα πρότεινα στην Τοπική Διοικούσα Εκκλησία να επαναφέρει με γενναία της απόφαση την τέλεση Μυστηρίων και Τελετών στον περίβολο των Ιερών Ναών, για όσο διαρκούν οι ζεστές καιρικές συνθήκες, γιατί:

1.Κάτι τέτοιο αποτελούσε πολύχρονη κεφαλλονίτικη παράδοση στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ουδέποτε υπήρξε  κανένα πρόβλημα.

2. Δεν έχει κάτι αντιχριστιανικό ή μεμπτό, αφού ο Θεός ως οντότητα βρίσκεται “εν παντί χρόνω και τόπω”.

3. Είναι άδικο κάποιοι καλεσμένοι να προσπαθούν να συγκεντρωθούν μες στην εκκλησία ενώ άλλοι μη συμμετέχοντες να μένουν απέξω.

4. Με αυτό τον τρόπο επίσης θα μπορούσε να αποφευχθεί η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον εσωτερικό χώρο λόγω της αποφυγής χρήσης των κλιματιστικών και όλοι να είναι πολύ πιο άνετοι και ικανοποιημένοι.

5.ΟΥΔΕΙΣ  ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ  ΟΤΙ  ΟΙ  ΚΑΘΕ  ΕΙΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΡΙΣΚΑ  ΚΑΙ  ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ  ΗΛΙΚΙΕΣ

6. Σε παρόμοιες με τις σημερινές έκτακτες καταστάσεις π.χ στην περίοδο μετά τον σεισμό του 1953 τα μυστήρια τελούνταν ”έξω.

6. Με την υποχρέωση  χρήσης  μάσκας  σε  όλους  τους  χώρους  λατρείας και  δεδομένου  ότι  Μυστήρια  και  Τελετές  κρατούν αρκετή  ώρα, δεν είναι ανάγκη  οι  αντοχές όλων να  φθάνουν  στο έπακρο, όταν  έχουμε  την εναλλακτική λύση  των μεγάλων και πανέμορφων προαυλίων στο νησί μας!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ  ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ!

Διονύσιος Καγγελάρης

Δάσκαλος

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ