Πρωϊνός καφές: Στην κόντρα Ανδρουλάκη –ΓΑΠ νίκησε η διαλεκτική!
Νίκος Παπαδάτος
13/12/2021 | 09:39

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

συνταξιούχος τραπεζικός –Οικονομολόγος

 

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης  νίκησε κατά κράτος – στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση –  τον ανεκδιήγητο  ΓΑΠ και είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – κιναλ!

Το αποτέλεσμα 68% – 32% ήταν – εν πολλοίς – αναμενόμενο.

Κι αυτό γιατί το επέβαλε νομοτελειακά η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ!

Δηλαδή: Παλιά θέση / Αντίθεση = σύνθεση, νέα θέση!

Οπου  παλιά θέση =  ΓΑΠ. Οπου Αντίθεση = Ανδρουλάκης.

Τουτέστιν, από τη μεταξύ τους κόντρα κέρδισε το νέο, η «νέα θέση», που την εκφράζει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!

Το παλιό = ΓΑΠ, ο μοιραίος άνθρωπος που πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 45% στο 5% (!), μπήκε ουσιαστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Το ερώτημα που ανακύπτει τώρα είναι: θα μπορέσει ο Ανδρουλάκης να ανταποκριθεί με αξιώσεις στα νέα του καθήκοντα και να αναδειχθεί ως ο νέος ΗΓΕΤΗΣ της εν Ελλάδι  σοσιαλδημοκρατικής  παράταξης κ.λπ. κ.λπ.; Mε άλλα λόγια θα δικαιώσει τις προσδοκίες των οπαδών και φίλων του “νέου ΠΑΣΟΚ” ώστε το Κίνημα να γίνει πολιτικός φορέας εξουσίας;

Την απάντηση στο ερώτημα θα τη δώσει η ίδια η ζωή, όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος!

Κλείνοντας  καλόν είναι να υπενθυμίσω – εν προκειμένω – το «Θουκυδίδειο αξίωμα» περί των χαρακτηριστικών ιδιοτήτων του Ηγέτη: Το Τολμάν και το Προοράν! Η Πρόβλεψη και η Τόλμη  πρέπει να χαρακτηρίζουν τις ενέργειές του! Η Τόλμη στη λήψη των αποφάσεων, ώστε να παρεμβαίνει αποφασιστικά και στο κατάλληλο timing, στα δρώμενα. Και παράλληλα να έχει την ικανότητα να  προβλέπει τις εξελίξεις («τη φορά του ανέμου»!),  ώστε να μπορεί να στρέφει προς όφελος του τα γεγονότα και όχι να τα αφήνει να πορεύονται μόνα τους και κατά τύχη!

Υπάρχει όμως και ο Πλάτων! Που θέλει τον αληθινό Ηγέτη να έχει φιλοσοφικό υπόβαθρο (Πλατ. Φαίδρος 971 α). Να είναι δηλαδή φιλόσοφος!

Και κάτι ακόμα: ο Ηγέτης, λέει ο Πλάτων, πρέπει  να έχει και «θείας μοίρας δώρημα» (Πλατ. Μένων 100b)! Δηλαδή, να έχει αυτό το «απροσδιόριστο κάτι», αυτό το χάρισμα, που τον κάνει να ξεχωρίζει!

Οσο για τον Μακιαβέλι:  αυτός θέλει ο Ηγέτης να είναι λιοντάρι αλλά και αλεπού! Αλεπού για να μυρίζεται τις παγίδες και λιοντάρι για να τρομάζει τους λύκους (της πολιτικής)!

Αυτά! Ωρα για coffee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia