Αν δεν αντέχεις τη ζέστη μην μπαίνεις στη κουζίνα
Νίκος Παπαδάτος
07/01/2022 | 09:57

Πρωϊνός καφές: Πιπεράτα σχόλια από το Νίκο Παπαδάτο

˜

«Αν δεν αντέχεις τη ζέστη μην μπαίνεις στη κουζίνα»

Ο μακαρίτης πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν έλεγε κατά καιρούς το περίφημο «Αν δεν αντέχεις τη ζέστη, μην μπαίνεις στην κουζίνα»
Ο μεθερμηνευόμενο σημαίνει: «Αν δεν αντέχεις τη κριτική, τις αντιπαραθέσεις, τις αντιπαλότητες τότε μην κατεβαίνεις στο πολιτικό στίβο…».
Την ατάκα αυτή επαναλάμβανε συχνά σε πολιτικές παρεμβάσεις του και ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης…
Αυτό ας το έχουν στα υπόψη τους μερικοί τοπικοί πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι «στραβομουσουδιάζουν» όταν τους γίνεται κριτική.
Επίσης, ο Τρίτσης έλεγε και πως στη πολιτική και στη κουζίνα, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος… Το θυμάμαι σαν νάναι τώρα!

˜ Η κοροϊδία στους συνταξιούχους συνεχίζεται και επί Μητσοτάκη

Είμαστε στα καλά μας; Εδωσε κάποια ψίχουλα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στους συνταξιούχους (αναδρομικά) και τώρα – με διάφορα τερτίπια – τα παίρνει πίσω διπλά και τρίδιπλα!

 

˜ Δίπλα στους συνταξιούχους ο βουλευτής Καππάτος, αλλά….

Κατανοώντας την αδικία του πράγματος, και δείχνοντας την πρέπουσα ευαισθησία, έκανε πρόσφατα παρέμβαση στη Βουλή ο βουλευτής μας Παναγής Καππάτος (ο μόνος!) για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που τα πετσόκοψε ο Σταϊκούρας. Αλλά είπαμε: «Πάσα πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος». (Κωνσταντίνος Καραμανλής). Τουτέστιν, μπορεί ο βουλευτής Κεφαλονιάς να έφερε το θέμα στη Βουλή, να πίεσε ώστε να αρθεί η αδικία κ.λπ. κ.λπ., αλλά ο Σταϊκούρας …πέρα βρέχει!
˜ Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Σαμαράς για την ΕΕ
Εγινε πρόσφατα η Μεγάλη Γιορτή για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε., με την τότε καθοριστική παρέμβαση του Κωνταντίνου Καραμανλή. Βγαίνει όμως μετά από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και σε δηλώσεις του (οικονομικό φόρουμ Δελφών) λέει πως «Ασήμαντη η Ε.Ε. για τους πολίτες της»!!! Και επίσης ότι «Εάν δεν υπάρξει σωρεία αλλαγών στην λειτουργία της Ε. Ε. το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να συρρικνωθεί». Δεν τα λέω εγώ, ο Σαμαράς τα λέει… Τουτέστιν, ένας πρώην πρωθυπουργός και άριστος γνώστης των οικονομικών…
Εγώ λέω πως μία Ε.Ε. που λειτουργεί κάτω από τη μπότα του Δ’ Ράϊχ δεν έχει μέλλον… Περισσότερα στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Γιώργου Μαλούχου «Η επιστροφή του Ράϊχ». Σ’ αυτό θα διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα για την κατηφορική πορεία της Ε.Ε και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει αυτή η πορεία για τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου… Αυτά, γιατί κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις!

˜ Ο Μπακογιάννης, ο Ρουβάς και η επιταγή των 214 χιλ. ευρώ!

Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά: Ο δήμαρχος Μπακογιάννης έδωσε – όπως διαβάζω- επιταγή 214 χιλιάδων ευρώ (!!!) στον Σάκη Ρουβά για να τραγουδήσει 15 λεπτά σε εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, τώρα τις γιορτές! Πάντα ήταν άκρως προκλητική η ελίτ ή αν θέλετε το κατεστημένο των Αθηνών…

˜ Αθήνα ίσον …Καμπούλ ή Ισλαμαμπάντ!

Το άλλο; Μαζεύτηκαν, λέει, τώρα στις γιορτές χιλιάδες λαθρομετανάστες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, και χωρίς μάσκα, «ο ένας πάνω στον άλλονε», και καθύβριζαν τη χώρα μας και τον πρωθυπουργό! Συμπέρασμα: Η ιστορική Αθήνα μετατρέπεται σταδιακά σε Καμπούλ! Αυτό θέλουμε; Θέλουμε να μετατραπεί η Ελλάδα μας σε … Χαλιφάτο;

˜ Πως γίνεται, Ε;

Πως γίνεται όμως, από τη μία να δίνει το «σύστημα» 214.000 ευρώ στο Ρουβά για να τραγουδήσει 15 λεπτά και από την άλλη να κόβει τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας μέχρι και 250 ευρώ; Αδιανόητο… Επειτα, ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτός που έχει πει κατ’ επανάληψη πως «Οσα σας έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας τα δώσω πίσω»; Πριτς!
˜ Σίγουρα, πλάκα μας κάνει ο Κουτσούμπας!
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» λέει και ξαναλέει ο Κουτσούμπας (ΚΚΕ). Πιο αστείο πολιτικό σύνθημα δεν έχω ξανακούσει. Δεν θα σας πω τι λέει εν προκειμένω ο Λένιν, γιατί «θα πάει βράδυ». Εκείνο όμως που θα υπογραμμίσω είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δίνει στις εκλογές εδώ και 50 χρόνια στο ΚΚΕ – «το κόμμα του λαού» – μεσοσταθμικά ποσοστό 5%! Το συμπέρασμα είναι προφανές…
ΕΙΠΕ: «Ο μόνος αντίπαλος που δύσκολα ηττάται είναι ο απόλυτα έντιμος άνθρωπος. Και τέτοιος είναι ο Καπποδίστριας».
Μέτερνιχ

Where is Kanale;


˜ Χάσαμε τον Κανάλε! Εδώ Κανάλε, εκεί Κανάλε, που είναι ο Κανάλε; Κάποιος που είπε ότι ο Διονύσιος εθεάθη προσφάτως στις Καναρίους Νήσους… Άλλος πάλι μου είπε ότι εθεάθη στο Ντουμπάί! Πως το είπαμε; Οπου γη και πατρίς!

 

 

 

 

 

 

 

˜ Προχωράει ακάθεκτος ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ανουσάκης!

«Δεν υπάρχει δύναμη για να βάλει φρένο στο συνδυασμό μας! Προχωράμε ακάθεκτοι με στόχο την ανατροπή του ολιγάρχη Θεόφιλου και την μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Αργοστολίου»! Αυτό έλεγε πρόσφατα σε μεγάλη παρέα σε καφενείο στην παραλία Αργοστολίου, έμπλεος από αισιοδοξία, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ανουσάκης!
Αυτά και …ώρα για καφέ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ