Πρωϊνός καφές: Ο Θεόφιλος και το πολιτικό του «στίγμα»: «Οπου φυσάει ο άνεμος»!..
Νίκος Παπαδάτος
25/12/2021 | 09:23

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

συνταξιούχος τραπεζικός –Οικονομολόγος

 

Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για το πολιτικό στίγμα του διακατεχόμενου από «υπεροψίαν και μέθην» της εξουσίας   απολιτικ δημάρχου  Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Ητανε, λέει,  ΠΑΣΟΚος ως υποψήφιος δήμαρχος Λειβαθούς αλλά, ω του θαύματος, τον στήριξε με νύχια και με δόντια (τότε) η Ν.Δ.!!!

Και εξελέγη!

Το τι έγινε επί θητείας Θεόφιλου  στο δήμο Λειβαθούς  (είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως δήμαρχος)  είναι παγκοίνως γνωστά και δεν θα αναφερθώ εν προκειμένω.

Το πώς εξελέγη ο Θεόφιλος δήμαρχος Αργοστολίου «από τρίχα» ήτοι ως «απρόοπτον αποτέλεσμα» (!), στηριζόμενος από τους «εν αποστρατεία» ΠΑΣΟΚους (Βαλλιανάτο, Τσιλιμηδό, Σαμούρη, Σπ. Μοσχόπουλο, Μίνα Γαβριελάτου  και βάλε), είναι επίσης γνωστό τοις πάσι.

Οπως είναι σε όλους γνωστό και το “πολιτικό στίγμα” του Θεόφιλου, το οποίο «συμπυκνώνεται» σε μία φράση : Οπου φυσάει ο άνεμος!

Και με τη Ν.Δ. άμα λάχει, αλλά  και με το ΠΑΣΟΚ σηκώνει « πράσινη σημαία ευκαιρίας», άμα λάχει ναούμε!

Αλλά δεν διστάζει να το παίζει και Συριζαίος (!) όταν  οι περιστάσεις το απαιτούν!

Με ΟΛΟΥΣ και μέσα σε ΟΛΑ, λοιπόν, ο Θεόφιλος!  Παίζει σε όλα τα ταμπλό!  Σε μπλε, πράσινο, συριζαίο,  ακόμα και σε κόκκινο!

Τουτέστιν: η μικροπολιτική και η παλαιοκομματική νοοτροπία σε πλήρη απογείωση!

Θα πρέπει όμως –για να είμαστε σωστοί- «να  βγάλουμε το καπέλο» στον «Θεόφιλο – επιχειρηματία»!

Ξεκίνησε από το μηδέν, τουτέστιν πάμπτωχος, και βίρα από δω, βίρα από εκεί, (είναι μία ολόκληρη ιστορία!) κατάφερε – με επιμονή, υπομονή καθώς και με έξυπνα «ζικ- ζακ», αλλά και με «τύχη / βουνό» –  κατάφερε λέγω, να αποφύγει τις «κακοτοπιές» και τους σκοπέλους  και  να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια ο τρίτος σε δύναμη επιχειρηματικός και οικονομικός παράγοντας της Κεφαλονιάς!

Τουτέστιν, ο 3ος  κατά σειρά ολιγάρχης του τόπου μας!

Εκ του λόγου τούτου και η όποια πολιτική επιρροή διαθέτει εν τη νήσω Κεφαλληνία…

Εδώ όμως σας αφήνω. Ωρα για καφέ. Και τι καφές: Λουμίδης κουπάτος! Διπλή απόλαυση!

Γειά σας!

ΥΓ: Διάλεξη με θέμα «Οικονομίες χωρικής συγκέντρωσης» θα γίνει  προσεχώς  στη Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ή στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου λίαν προσεχώς. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιδήμαρχος επί των έργων του δήμου Αργοστολίου  και «δεξί χέρι» του Θεόφιλου κ.  Διον. Μινέτος.  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, το οποίο ο ομιλητής θα αναλύσει σε βάθος και σε πλάτος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και για το οποίο άπαντες έχουμε πλήρη άγνοια! Το θέμα σχετίζεται άμεσα με την αναβάθμιση του άλσους της Καλλιθέας!

Εντάξει, πλάκα σας κάνω! Είναι  Fake news!

Πόσα θες για να μας τρελάνεις, κ. αντιδήμαρχε;

Και συ Παντελιέ,  είναι δυνατόν να ηγείσαι συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην έχεις ιδέα τι είναι «Οικονομίες χωρικής συγκέντρωσης»; Τι οικονομικά σας μαθαίνανε εκεί στο Πολυτεχνείο;

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ