Πρόγραμμα επιδότησης για ίδρυση δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών
Οικονομία
04/01/2018 | 18:00

Πρόγραμμα επιδότησης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, από εθνικούς πόρους, για την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον παιδιά ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημάρχους και  εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενη στα βασικά σημεία του προγράμματος, σημείωσε πως η επιχορήγηση δίνεται για ανακαίνιση, αναμόρφωση, εξοπλισμό υφιστάμενων κτηρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων από τους Δήμους. Διευκρίνισε πως δεν θα χτιστούν καινούργια κτήρια, καθώς, όπως είπε, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και τα αποτελέσματα όχι άμεσα.

Η επιλογή των δήμων έγινε βάσει των καταστάσεων της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που δείχνουν την απόκλιση μεταξύ του αριθμού voucher που χορηγήθηκαν στις μητέρες και των διαθέσιμων θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς. Διαπιστώνουμε κατ’ αυτό τον τρόπο πόσα παιδιά δεν τοποθετηθήκαν και γνωρίζουμε πόσους παραπάνω βρεφονηπιακούς σταθμούς πρέπει να έχει ο κάθε δήμος. Έτσι επελέγησαν οι 203 δήμοι, εξήγησε η κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε πως κάθε δήμος επιχορηγείται με ποσό μέχρι 50.000 ευρώ για ένα τμήμα 14 βρεφών ή 25 νηπίων ή 20 βρεφών και νηπίων και μέχρι 75.000 ευρώ για τη δημιουργία δυο τμημάτων από τις παραπάνω κατηγορίες.

Για την ανακαίνιση – διαμόρφωση των κτηρίων θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες του πρόχειρου διαγωνισμού. Φορέας διαχείρισης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Η ΕΕΤΑΑ θα εκδώσει πρόσκληση στην οποία οι δήμοι θα πρέπει να απαντήσουν εκδηλώνοντας ενδιαφέρον με απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου. Στα τέλη Μαΐου προβλέπεται να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος που θα περιλαμβάνει και τη δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, το πρόγραμμα σημαίνει 2.562 νέες προσλήψεις.

Κατά μέσο όρο αντιστοιχούν επτά άτομα ανά μονάδα, που θα καλυφθούν από το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης επαγγελματικής με  οικογενειακή ζωή», δηλαδή ΕΣΠΑ, κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer