Τσατραφύλλιας: «Είμαστε στη ουρά της κακοκαιρίας» -Πως θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Κοινωνία
16/10/2021 | 15:32

“Είμαστε στην ουρά της κακοκαιρίας”,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας στην εκπομπή της Γιάννας Κουλουμπή και του Ανδρέα Αρβανιτάκη στον Ionian Galaxy.

Φεύγουμε με αργούς και ήπιους ρυθμούς από τον “Μπάλλο” και περνάμε σε ένα φθινοπωρινό Βαλς τις επόμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά, αναμένεται ήπιος καιρός, φυσιολογικός για την εποχή καθώς μετά τα ακραία φαινόμενα θα δούμε αρκετή βελτίωση.

Ο Μπάλλος άφησε το στίγμα του σε Ιθάκη και Παλική διότι οι ποσότητες νερού στις συγκεκριμένες περιοχές έφτασαν σε τιμές ρεκόρ για την εποχή. Όπως ήταν φυσικό οι ασύλληπτες αυτές ποσότητες νερού που έπεσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ήταν αδύνατο να απορροφηθούν από τον υδροφόρο ορίζοντα. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν υποχωρήσει τα φαινόμενα εντελώς.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας ήταν οι πρωτοφανείς ποσότητες νερού. Ευτυχώς για το νησί μας, η θερμοκρασίας θα επιστρέψει σύντομα στους 22 με 23 βαθμούς με ήπιους ανέμους της τάξης 2 με 3 μποφόρ για το επόμενο διάστημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ