Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας
Προφυλακίστηκαν τέσσερα μέλη κυκλώματος ναρκωτικών στο Αργοστόλι
12/09/2017 | 07:22

Χθες το απόγευμα, κάτω από πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα μέτρα ασφαλείας, ανέβηκαν τα σκαλιά των δικαστηρίων στο Αργοστόλι, για να απολογηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα, δώδεκα από τους κατηγορούμενους για το κύκλωμα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ekefalonia.gr οι τέσσερις από τους δώδεκα πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (χρηματικό πρόστιμο και παρουσία στο Α.Τ.).

Μεταξύ αυτών που προφυλακίστηκαν είναι και ένας 30χρονος που όπως φαίνεται είχε καθοδηγητικό ρόλο και η δράση της αφορούσε την διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης σε χρήστες στην Κεφαλονιά.

Τα μέλη του πολυμελούς κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσε στην Κεφαλονιά, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά για την υπόθεση αυτή, από τους 12 συλληφθέντες, οι 4 πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών η εξάρθρωση σπείρας που εμπορευόταν ναρκωτικά στο νησί μας. Η αστυνομία, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και δουλειά εις βάθος στη καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.