30 εμβολιασμοί σήμερα στην Κεφαλονιά
Πρεμιέρα σήμερα για τον εμβολιασμό των άνω των 85 ετών
16/01/2021 | 10:20

Η πανδημία που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Η μεγάλη ηλικία συνδέεται με τη γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με τη συνύπαρξη και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Στην Κεφαλονιά αναμένεται να γίνουν σήμερα 30 εμβολιασμοί στους άνω των 85. Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου. Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί και τις επομενες ημέρες.
Έως σήμερα στην Κεφαλονιά έχουν εμβολιαστεί συνολικά 175 υγεονομικοί.

Ο κ. Αποστόλης είναι ένας από τους 30 πρώτους που θα κάνουν σήμερα το εμβόλιο

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).