Από τα μέσα Μαΐου ελεύθερες μετακινήσεις
Πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα για το Πάσχα – Εξαιρετικά δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά
Κοινωνία
30/03/2021 | 09:48

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα ανακοινωθεί το πλαίσιο εορτασμού του φετινού Πάσχα και τα μέτρα προστασίας τα οποία θα ισχύσουν στη χώρα μας.

Με δεδομένη τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την πορεία των εμβολιασμών, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιτραπούν οι ελεύθερες μετακινήσεις και να εορτασθεί με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα στα νησιά και στην επαρχία.

Υπάρχουν ορισμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας αλλά και πολιτικά πρόσωπα που αφήνουν μια χαραμάδα ανοιχτή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο ωστόσο δε συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες.

Στα νησιά μας το φετινό Πάσχα θα το γιορτάσουν μεταξύ τους οι μόνιμοι κάτοικοι, χωρίς τις συνθήκες της περσινής καραντίνας, αλλά και χωρίς επισκέπτες. Τα νησιά του Ιονίου δε θα είναι σε θέση μέχρι τα τέλη Απριλίου να δεχθούν επισκέπτες από τα αστικά κέντρα όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ μεγαλύτερο, υπό το φόβο της άμεσης μετάδοσης και διασποράς σε μια περιοχή που έχει κρατηθεί σε αρκετά καλό επίπεδο σχεδόν για όλο το διάστημα της πανδημίας.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιτραπούν μέσα στον Απρίλη, όμως η απαγόρευση των μετακινήσεων στα νησιά είναι ένα από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων με πλοία και αεροπλάνα αναμένεται μετά την περίοδο του Πάσχα, ενώ όπως δήλωσε από την Κεφαλονιά ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από τις 14 Μαϊου θα ξεκινήσει δειλά δειλά η επερχόμενη τουριστική περίοδος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia