Ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι αρκετά μεγαλύτερος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Πότε ανακοινώνονται τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια – Στο μικροσκόπιο του Μητσοτάκη οι υποψήφιοι
Πολιτική
14/06/2019 | 11:43

Τις γαλάζιες λίστες με τους υποψηφίους για τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου, κλείνουν αυτές τις ώρες οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος που δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είναι η υπερπληθώρα στελεχών που επιθυμούν να δώσουν τη μάχη του σταυρού για μια θέση στην επόμενη Βουλή, με τις πληροφορίες του newpost.gr να αναφέρουν πως ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι αρκετά μεγαλύτερος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αρκετές Περιφέρειες μάλιστα, θα πρέπει να αποφασιστεί, να μείνουν εκτός ένα ή δύο ονόματα προκειμένου να μην ξεπεραστεί ο αριθμός που ορίζει η εκλογική νομοθεσία για κάθε νομό. Η επιλογή πάντως, εκείνων που θα στελεχώσουν τελικά τα γαλάζια ψηφοδέλτια γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά, με το τελικό «Ok» να το δίνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, καθώς στην οδό Πειραιώς δίνουν μεγάλη σημασία, ποιες και ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη ΝΔ στην ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, ωστόσο τόνισε πως δεν χωρά κανείς εφησυχασμός. Η φράση αυτή του κ. Μητσοτάκη, ειπώθηκε την ώρα που δύο μετρήσεις έδειχναν ότι οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να κλείσει σε καμία περίπτωση την ψαλίδα, που παραμένει σταθερά πάνω από τις 7-8 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο στη μέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, όσο και της MRB για το STAR, τα στοιχεία φωτογραφίζουν την πιθανότητα η ΝΔ να μπορεί να πετύχει όχι απλά μια μεγάλη νίκη στις 7 Ιουλίου, αλλά να μπορεί και να κυβερνήσει χωρίς να έχει την ανάγκη συνεργασιών με άλλα κόμματα, αν και ο κ. Μητσοτάκης έχει πει κατ΄επανάληψη ότι θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις στην επόμενη Βουλή.

Στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλωστε, ποντάρουν και οι αγορές, σύμφωνα με το κλίμα που μετέφερε από το εξωτερικό, ρεπορτάζ του Bloomberg. Στη δημοσκόπηση της Pulse μάλιστα, υπάρχουν δύο σενάρια, με εξακομματική και με επτακομματική Βουλή και με διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 8,5 μονάδες με αναγωγή. Σε εξακομματική Βουλή η ΝΔ παίρνει 156 έδρες και καθαρή αυτοδυναμία, και σε επτακομματική 152 έδρες και οριακή πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει 80 και 77 έδρες αντίστοιχα. Με δεδομένο ότι τουλάχιστον 20 από αυτούς που θα εκλεγούν θα είναι νέοι, από την παλιά κοινοβουλευτική ομάδα πιθανότατα να περάσουν ξανά το κατώφλι της Βουλής, το πολύ 50 από τους 144 βουλευτές που είχε μέχρι τώρα το κόμμα του κ. Τσίπρα, με ό,τι σημαίνει για τα εσωκομματικά αυτή η εξέλιξη.

Η αυτοδυναμία της ΝΔ παγιώνεται και στη δημοσκόπηση της MRB, τόσο σε σενάριο με εξακομματική Βουλή όσο και σε σενάριο με επτακομματική Βουλή.Στην πρώτη περίπτωση η ΝΔ παίρνει επίσης 156 έδρες, έναντι 80 του ΣΥΡΙΖΑ και στη δεύτερη 152 έδρες και 77 ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Θεσσαλονίκη πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα».

Παράλληλα τόνισε πως το δίλημμα παραμένει κρίσιμο και η ένταση των διαφόρων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τεράστια, προιδεάζοντας τους πολίτες πως «ο δρόμος μπροστά δεν θα είναι εύκολος, αλλά σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση». Σε επίπεδο στρατηγικής, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει την απευθείας επαφή με τους πολίτες επισκεπτόμενος την Κυριακή τα Ιωάννινα και την Άρτα και τη Δευτέρα, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

Πηγή: newpost.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer