Θλίψη για τον άδικο χαμό του
Πως βρήκαν οι αρχές τον αγνοούμενο καλόγηρο -Τι εξετάζει η αστυνομία [εικόνες]
29/06/2020 | 17:18

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγνοούμενου καλόγηρου Γεράσιμου από το μοναστήρι του Αγ. Διονυσιού στα Χιονάτα.

Η σωρός του εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη 200 μέτρα από το μοναστήρι μέσα σε μια γούρνα, στο Βαλεριάνο σύμφωνα με πληροφορίες, από έναν αστυνομικό και έναν πυροσβέστη.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και με βάση τη σήψη της σωρού, φαίνεται πως είναι νεκρός αρκετές ημέρες, αν και με δεδομένη και τη ζέστη είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία θανάτου και θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή που θα πραγματοποιήσει τη νεκροψία.
Ήδη από την Τετάρτη δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής αλλά και ντόπιοι αναζητούσαν τον καλόγερο Γεράσιμο. Ακόμα και σκυλιά και ντρόουν επιστρατεύτηκαν στην έρευνα που δυστυχώς κατέληξε στην εύρεση του πτώματος του καλόγερου.


Να σημειωθεί πως η τελευταία επαφή που είχε ντόπιος με τον καλόγερου ήταν περίπου δέκα ημέρες πριν.Το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στα Χιονάτα όπου και εξαφανίσθηκε ο καλόγηρος ανήκει διοικητικά στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου Ζακύνθου στη Ζάκυνθο.

Οι φωτό είναι απο το facebook του Παναγιώτη Κολαΐτη.