Αρκετές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο
Πως το Survivor άλλαξε τα πάντα στην τηλεόραση και στα ταμεία των καναλιών
Life
04/01/2018 | 17:30

Χρονιά ήταν και πέρασε, αλλά με αρκετές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο τόσο στην κατάταξη των σταθμών, όσο και στις επιλογές τους αφού το Survivor δεν έδωσε μόνο πρωτιά στον ΣΚΑΪ αλλά ανάγκασε τα στελέχη να αυξήσουν τις παραγωγές ώστε με νέα προϊόντα να επιβιώσουν απέναντι στη σαρωτική πορεία του ριάλιτι επιβίωσης!

Μέσα σε ένα χρόνο το κανάλι του Φαλήρου δεν βρέθηκε απλά στην κορυφή της τηλεθέασης, όχι μόνο αύξησε σημαντικά τις επιδόσεις του στο ταμείο-τηλεθέασης, αλλά… έριξε όλους τους αντιπάλους του, αφού οι υπόλοιποι είδαν το «ταμείο» να αδειάζει.

Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό που σημείωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί το 2017, ενώ στην παρένθεση αναφέρεται ο μέσος όρος τους το 2016 και στη συνέχεια (μετά την κάθετη παύλα) η διαφορά (+ ή -) αποτυπώνοντας το «κέρδος» ή τη «χασούρα», αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι αν και το «Survivor» δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους υπόλοιπους σταθμούς, εντούτοις η αλήθεια είναι ότι οι επιδόσεις του ριάλιτι στους πίνακες τηλεθέασης και η σημαντική άνοδος του ΣΚΑΪ στάθηκε αφορμή να πάρει μπρος η εγχώρια παραγωγή και είτε με εκπομπές, είτε με ριάλιτι, αλλά και με σειρές μυθοπλασίας να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους τηλεθεατές.

Βέβαια το ποιες από αυτές είναι καλές και ποιες είναι για… ζάπινγκ είναι άλλου είδους συζήτηση, αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι μειώθηκαν οι επαναλήψεις και αυξήθηκαν τα «φρέσκα» τηλε-προϊόντα!

 

Πηγή: newsit.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer