Σήμερα θα ασχοληθούμε με την αλμυρή κρέπα «Ελληνική».
Η κρέπα “Ελληνική” πήρε το όνομα της από την πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Αυτό συνέβη γύρω στο 2007, όταν και προστέθηκε στο μενού της «Crepaland».
Φέτα λοιπόν ως βάση, τυρί κίτρινο, πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια, ελιές και ρίγανη …
Πάμε λοιπόν !
– Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ)
– Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο η βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος: σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.). και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά.
– Όταν αυτό είναι έτοιμο απλώνουμε 30 γρ.τριμμένο τυρί φέτα. Πάνω από την φέτα απλώνουμε 30 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα), όλα αυτά στο πάνω ημικύκλιο της κρέπας μας, στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πιπεριά,κρεμμύδι,μανιτάρια,ελιές) πάνω στα δυο τυριά. Τέλος ρίχνουμε την ρίγανη μας και κλείνουμε την κρέπα.
– Κατόπιν την μεταφέρουμε στο πιάτο και η κρέπα μας η «Ελληνική» είναι έτοιμη .
Καλή απόλαυση!
Λεωνίδας Βανδώρος