Ένα νέος αριθμός μπαίνει στη ζωή μας
Πώς και πότε στέλνουμε μήνυμα στο 13032; Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα ψώνια μας
Κοινωνία
05/04/2021 | 10:08

Από σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου ένα νέος αριθμός μπαίνει στη ζωή μας: Το 13032 είναι το νέο νούμερο στο οποίο θα στέλνουμε sms για να κάνουμε τα ψώνια μας.

Στο μήνυμα θα πρέπει να αναφέρεται:

Ονοματεπώνυμο
Διεύθυνση κατοικίας
Περιοχή

Θα λάβουμε απάντηση «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα» και από εκείνη τη στιγμή θα έχουμε στη διάθεσή μας τρεις ώρες για να ψωνίσουμε. Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει κόφτης για το 13032, δηλαδή δεν θα μπορούμε να στέλνουμε πάνω από ένα μήνυμα τη μέρα. Αν το επιχειρήσουμε θα λάβουμε την απάντηση «Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».

Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα ψώνια μας σε κάποιο κατάστημα θα πρέπει πρώτα να έχουμε κλείσει ραντεβού και να έχουμε λάβει επιβεβαιωτικό μήνυμα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τον ΑΦΜ καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής.

Οι αγορές στα καταστήματα θα γίνονται είτε με click away είτε με click in shop. Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται για τα ψώνια στα καταστήματα, συνεχίζει όμως να απαγορεύεται για μετακίνηση με τον κωδικό 2 (π.χ. σούπερ μάρκετ).

Τα μέτρα
Οι επιχειρήσεις οφείλουν να προχωρήσουν σε πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι καταστηματάρχες καλούνται να δέχονται μέσα στο κατάστημα μόνον έναν πελάτη ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο τους 20 πελάτες κατά περίπτωση. Οι αγορές, αν δεν έχουν προεξοφληθεί ηλεκτρονικά, θα μπορούν να γίνονται μόνο με κάρτα, ενώ ο πελάτης θα μπορεί να παραλαμβάνει το προϊόν και εκτός του καταστήματος.

Παράλληλα, προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα, από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ από τη Δευτέρα έως το Σάββατο. Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα καταστήματα που ανοίγουν
συνοικιακά καταστήματα
μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, εκτός εμπορικού κέντρου
μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα
Ερώτηση: Επιτρέπεται το click inside σε όλα τα εμπορικά καταστήματα;

Απάντηση: Ναι, το click inside επιτρέπεται σε όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Eρώτηση: Έχω χρονικό περιορισμό για τις αγορές μου;

Απάντηση: Ναι, υπάρχει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών ο οποίος περιλαμβάνει και το συνολικό χρόνο μετακίνησης και αλλά και των αγορών.

Ερώτηση: Θα πρέπει να έχω κλείσει ραντεβού πριν στείλω το μήνυμα στο 13032;

Απάντηση: Ναι, θα πρέπει να έχουμε ζητήσει πρώτα ραντεβού από την επιχείρηση που θέλουμε να επισκεφθούμε και εφόσον έχουμε το επιβεβαιωμένο ραντεβού από την επιχείρηση πριν ξεκινήσουμε για τα ψώνια μας τότε στέλνουμε μήνυμα στο 13032.

Επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα στο 13032 με το ονοματεπώνυμό μας χωρίς ωστόσο να μεσολαβούν 24 ώρες μεταξύ των sms. Δηλαδή μπορώ ένα στείλω ένα μήνυμα τη Δευτέρα το απόγευμα και ξανά την Τρίτη το πρωί.

Ερώτηση: Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρική συσκευή με click away μπορώ να πληρώσω με μετρητά;

Απάντηση: Όχι οι αγορές με click away μπορούν να γίνουν μόνο μέσω ηλεκτρονικών μέσων (καρτα, e-banking).

Eρώτηση: Έχω κλείσει ραντεβού για αγορά με click inside σε ένα κατάστημα ρούχων,μπορώ να δοκιμάσω τα ρούχα στο κατάστημα;

Απάντηση: Ναι μπορούμε, να δοκιμάσουμε τα ρούχα αλλά η παραμονή μας στο κατάστημα θα πρέπει να προβλέπεται εντός του χρονικού ορίου.

Ερώτηση: Μπορώ να αλλάξω το προϊόν που έχω αγοράσει;

Απάντηση: Ναι, αλλά και πάλι αυστηρά με ραντεβού.

Ερώτηση: Επιτρέπεται η συναλλαγή με μετρητά με την μέθοδο του click inside;

Απάντηση: Ναι, η συναλλαγή μπορεί να γίνει με μετρητά με το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο να είναι στα 500 ευρώ.

Ερώτηση: Θα πάω να παραλάβω μια αγορά με την μέθοδο του click away. Ποιοι περιορισμοί υπάρχουν;

Απάντηση: Στην ουρά για την παραλαβή μπορούν να περιμένουν έως 9 άτομα έχοντας απόσταση ο ένας από τον άλλον 2 μέτρα. Ο μέγιστος χρόνος αναμονής είναι τα 10 λεπτά.

Ερώτηση: Πόσοι πελάτες θα μπορούν να μπαίνουν σε ένα κατάστημα;

Απάντηση: Σε ένα κατάστημα θα μπορούν να εισέρχονται ένας ανά 25 τ.μ παρόλα αυτά υπάρχει ανώτατο πλαφόν 20 πελάτες.

Τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:30 από Δευτέρα έως Σάββατο, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τις Κυριακές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia