Οι 7 κρίσιμες ημέρες της διασποράς
Πως φτάσαμε στο 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κεφαλονιά -Τα λάθη και οι παραλείψεις του νεαρού άνδρα -13 εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε καραντίνα
Κοινωνία
28/03/2020 | 10:33

Τελικά ο κορωνοϊός φαίνεται πως έφτασε στην Κεφαλονιά, καθώς το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αποτελεί γεγονός. Κάτι που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς. Γι’ αυτό άλλωστε είχε συστήσει να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Όλα ξεκινούν στις 3 Μαρτίου όταν ο νεαρός άνδρας (ηλικίας ανάμεσα στα 30 και στα 38) μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία μικρά τους παιδιά έρχονται στην Κεφαλονιά (καταγωγή της γυναίκας τους το Πυργί) από τη Σουηδία που διέμεναν μόνιμα.

Ο ίδιος επιστρέφει στη Σουηδία για να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες και επιστρέφει στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου, για να δουλέψει εποχιακός μάγειρας στο νησί, όπως ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά. Παρά τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας που του συνέστησε να παραμείνει σε καραντίνα εντός της Αττικής για 14 ημέρες ο ίδιος αναχωρεί για την Κεφαλονιά. Στις 25 Μαρτίου και ενώ ήταν 7 ημέρες στο νησί ο ίδιος παρουσιάζει συμπτώματα, πηγαίνει στο νοσοκομείο και κάνει το τεστ.  Από τους γιατρούς δέχεται αυστηρές συστάσεις να παραμείνει σε καραντίνα έως ότου έρθει η απάντηση.

Χθες, 27 Μαρτίου έρχονται τα επίσημα αποτελέσματα που τον δείχνουν θετικό στον ιό Covid 19. Την ίδια ώρα «χτυπάει» κόκκινος συναγερμός στο νοσοκομείο. Ζητείται να κάνουν τεστ άμεσα όλη η οικογένεια του και όλα τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να επισημανθεί, ότι η γυναίκα του νεαρού άνδρα, λίγες ημέρες πριν, είχε υποβληθεί σε μία σοβαρή επέμβαση στο νοσοκομείο Αργοστολίου, κάτι που θα περιπλέξει την κατάσταση αν τελικά και η ίδια βρεθεί θετική στον ιό.

Την ίδια ώρα βάση πρωτοκόλλου μπαίνουν σε καραντίνα 13 εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον νεαρό άνδρα φορέα του ιού. Ο ίδιος μετά τις απαραίτητες συστάσεις επέστρεψε σπίτι του καθώς αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα και είναι σε αυστηρή καραντίνα.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει  ένα τεράστιο αγώνα ώστε να γίνει σύντομα και όσο το δυνατόν καλύτερα η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή τις τελευταίες επτά ημέρες που βρισκόταν στην Κεφαλονιά.

Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο Αργοστολίου έχει σοβαρές ελλείψεις αναλωσίμων για τη προστασία του προσωπικού από τον κορωνοϊό. Τώρα μάλιστα μετά την καραντίνα στην οποία θα μπουν 13 εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαιτείται άμεση ενίσχυση του από το υπουργείο υγείας και με προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να συγχαρούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας που δίνει τεράστιο αγώνα χωρίς τα στοιχειώδη μέσα καθώς και τους άνδρες της ασφάλειας Αργοστολίου και το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος που από χθες δίνουν την δική τους μάχη για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού στο νησί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer