Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης
Πώς φτάσαμε στην απόφαση να μην κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ιθάκη -Ολο το παρασκήνιο
Πολιτική
02/11/2020 | 09:39

Την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού προκάλεσε η κινητοποίηση των θεσμικών φορέων της Ιθάκης προκειμένου να αποφευχθεί μια δυσάρεστη εξέλιξη που δρομολογείτο για το νησί και μάλιστα στο τέλος Νοεμβρίου. Αυτή δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, γεγονός που θα δημιουργούσε αναστάτωση στους πολίτες για τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Λιβιτσάνης και Στανίτσας αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν την απόφαση ήρθαν σε επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο έτσι ώστε να φροντίσουν για την συσπείρωση δυνάμεων και την επίτευξη λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε άμεσα από τον κ. Δημητριάδη για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και έπειτα από εντολή του πραγματοποιήθηκαν οι ενέργειες του διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου που στέφθηκαν, τελικά, με επιτυχία εξασφαλίζοντας την παραμονή του υποκαταστήματος στο νησί που θα συνεχίζει να καλύπτει και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Έτσι, στη συνέχεια και αφού ενημερώθηκαν όλες οι πλευρές για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ήρθε η ανακοίνωση εκ μέρους του Δημάρχου και του Έπαρχου του νησιού που εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλους όσοι συνεισέφεραν για τη θετική έκβαση.

Η ανακοίνωση του εξέδωσαν οι κ.κ. Στανίτσας και Λιβιτσάνης:

«Την Πέμπτη 29-10-2020 ενημερωθήκαμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα κλείσει μέσα στο Νοέμβριο το κατάστημα της Ιθάκης. Αμέσως ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Δντη του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη με τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα και τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Παναγή Καππάτο, όπου τους ενημερώσαμε για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για το νησί μας.

Με προσωπική παρέμβαση του ιδίου του Πρωθυπουργού προς την διοίκηση της τράπεζα πετύχαμε την ακύρωση της απόφασης και το κατάστημα της Πειραιώς παραμένει σε πλήρη λειτουργία στο νησί μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς επίσης τους Υπουργούς, την Περιφερειάρχη, τον Βουλευτή και το φίλο της Ιθάκης Γεώργιο Ρόκκα για την βοήθεια τους στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Θανάσης Λιβιτσάνης, Έπαρχος Ιθάκης
Διονύσης Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ