Στην Κέρκυρα
Πωλείται το αρχοντικό Μάντζαρου- Του συνθέτη του εθνικού ύμνου [βίντεο]
Πολιτισμός
16/11/2018 | 15:09

Συνολικά 8 ιστορικές κατοικίες της Ελλάδας διατίθενται προς πώληση απο το τμήμα real estate του Sotheby’s. Αναμεσά τους και το αρχοντικό της οικογένειας του Νικολάου Μάντζαρου στην Κέρκυρα, του ανθρώπου που συνέθεσε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος.

Το σπίτι της οικογένειας του Νικολάου Μάντζαρου αποτελεί ενα τυπικό κερκυραϊκό αρχοντικό, οπως αυτά της ιταλικής υπαίθρου, ηλικίας 200 ετών. Δεν έχει υποστεί αλλαγές, εδω και έναν αιώνα. Προς πωηση βγαίνει και η θρυλική κατοικία του Ανδρέα Μιαούλη, ναυάρχου του ελληνικού στόλου στην επανάσταση του 1821. Το αρχοντικό Μιαούλη χτίστηκε το 1808, έχει μοναδικές τοιχογραφίες και ζωγραφισμένες οροφές καθώς και βικτωριανά μπάνια.

Τα υπόλοιπα σπίτια που πωλούνται με τιμές απο 850.000 ευρώ η φθηνότερη.. έως και τα 8,5 εκ. ευρώ, είναι το αρχοντικό Antico Rosso της διακεκριμένης οικογένειας Κουρκουμέλη στην Κέρκυρα, χτισμένο τον 17ο αιώνα, για το σπίτι της οικογένειας Λεωνίδα στις Σπέτσες, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν ενεργά στην Επανάσταση του 1821, για ένα αρχοντικό 4 αιώνων στην Πάτμο που είναι το σήμα κατατεθέν της αρχιτεκτονικής της νησιού, για ένα αρχοντικό στη Λίνδο της Ρόδου που χτίστηκε το 1600, για μια πολυτελή κατοικία στην Υδρα και για έναν βενετσιάνικο πύργο κοντά το Ρέθυμνο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ