Ποιος είναι ο Ορέστης Καππάτος που κατεβαίνει υποψήφιος στην Αδελφότητα Πειραιά
Πολιτισμός
13/04/2024 | 12:24

ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
(υποψήφιος για το ΔΣ και την ΟΚΙΣ)

Γεννήθηκα το 1969 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Το 1987 ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου στην Πολεμική Αεροπορία με την εισαγωγή μου στην Σχολή Ικάρων, από την οποία αποφοίτησα το 1991. Υπηρέτησα επί μακρόν σε διάφορες μονάδες της Αεροπορίας, αλλά και σε επιτελικές θέσεις καθώς και στην Εθνική Φρουρά στην Κύπρο.

Παρακολούθησα για δυο έτη, μεταπτυχιακό στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ειδίκευση στην πρόγνωση καιρού και την φυσική περιβάλλοντος.

Απο το 2014, δραστηριοποιούμαι στον Δήμο Βύρωνα, σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Διετέλεσα μέλος και πρόεδρος σε συλλόγους γονέων του Δήμου, συνεχίζω ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ τον τελευταίο χρόνο, υπηρετώ σε θέση αυτοδιοικητικής ευθύνης.

Ζω και πορεύομαι με την ρήση:
“η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι κάτι το ξεχωριστό στην καρδιά και την ψυχή μας”.  Ως ιστορικός ερευνητής και με ζήλο για τον πολιτισμό, τη λαογραφία και την πλούσια ιστορία των νησιών μας, διατηρώ συλλογή με αρχειακό υλικό, το οποίο σχετίζεται με αυτά.

Η αγάπη για τα νησιά μας και η νοσταλγία της πατρώας γης, με οδήγησε να θέσω πρώτη φορά υποψήφιος για το ΔΣ της Αδελφότητας, τον Απρίλιο του 2018. Από τότε έως τον Οκτώβριο του 2021 υπηρέτησα ως Ταμίας. Τον Νοέμβριο του 2021 εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος, ενώ τους τελευταίους μήνες, υπηρετώ τον ιστορικό μας αυτό σύλλογο, απο την τιμητική θέση του Προέδρου.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων έχει σημαντική ιστορία και σπουδαία διαδρομή.

Το χρέος μας, τεράστιο.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει και θα μεγαλουργήσει, μπαίνοντας σε ήρεμα νερά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer