Ανακοίνωση από την ΕΑΣΚΙ
Ποιοι Παραγωγοί πήραν το Εθνικό Απόθεμα έτους 2017
Κοινωνία
28/05/2018 | 14:48

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έγινε κατανομή Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (Δ.Β.Ε.) έτους 2017 από το Εθνικό Απόθεμα στους ντόπιους δικαιούχους Παραγωγούς.

Στην ουσία, πρόκειται για μέτρο άσκησης αγροτικής πολιτικήςπου δίνεται στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Εθνικό Απόθεμα είναι ένα κονδύλι που δημιουργείται από την παρακράτηση μέρους των συνολικών Αγροτικών Επιδοτήσεων που λαμβάνει η χώρα και αναδιανέμεται μόνο σε ενεργούς Παραγωγούς, με προτεραιότητα στους γεωργούς νεαρής ηλικίας και σε όσους αρχίζουν τη γεωργική δραστηριότητα.

Το Εθνικό Απόθεμα διατίθεται προκειμένου να αποφεύγεται η εγκατάλειψη της γηςκαι ως αντιστάθμιση σε ειδικά μειονεκτήματα(πχ παραγωγοί που καλλιεργούν αγροκτήματα σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους). Επιπλέον, διανέμεται σε Παραγωγούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να λάβουν Δ.Β.Ε. λόγω ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων.

Η αξία των δικαιωμάτων Επιδότησης που δίνονται από το Εθνικό Απόθεμα, καθορίζεται στον περιφερειακό μέσο όρο της αξίας των Δ.Β.Ε. κατά το έτος χορήγησης και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε σύγκλιση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με την ατομική πράξη προσδιορισμού του Εθνικού Αποθέματος έτους 2017,οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλονίτες Ελαιοπαραγωγοί, Κτηνοτρόφοι, Μελισσοκόμοι, Αμπελουργοί, Κηπευτικοπαραγωγοί και Δενδροκαλλιεργητές μπορούν  να προσέρχονται στο πιστοποιημένο  Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη».
Από τον  Ε.Α.Σ.   ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer