Το "γαλάζιο" Μητρώο Στελεχών και οι εκπλήξεις από τη Κεφαλονιά
Ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Μητσοτάκη –Ποιους Κεφαλλονίτες διακρίναμε
Πολιτική
07/05/2017 | 09:08

Συνάντηση με τα μέλη του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γνωστό πολυχώρο της πρωτεύουσας.

”Τα νούμερα από τις αιτήσεις για το μητρώο είναι εντυπωσιακά”, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ρεβέκκα Πιτσίλκα, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού ΝΔ, η οποία μίλησε για ” 970 άτομα 2400 αιτήσεις 1300 αξιολογημένα βιογραφικά 920 συνεντεύξεις, και 32 πρόσωπα – αξιολογητές”.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν βίντεο από όσους έχουν κάνει αίτηση, ενώ οργανώθηκαν και χώροι όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να συναντήσουν τους τομεάρχες της ΝΔ που ηταν παρόντες για να πάρουν μέρος στις ομάδες εργασίας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει να τονίσουμε ότι στην Αθήνα βρέθηκαν και πολλοί Κεφαλλονίτες αποδεχόμενοι την πρόσκληση, στο Μητρώο Στελεχών, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάμεσα τους διακρίναμε τον Γιώργο Κοκκόλη, τον Παύλο Παπαδάτο, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον Βαγγέλη Λουκέρη, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά Παναγή Μαρκάτο.

Ωστόσο, ευχάριστη έκπληξη στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ από τη Κεφαλονιά ήταν δύο πρωτοεμφανιζόμενοι πετυχημένοι επαγγελματίες, ο καθένας στο χώρο του, που έδωσαν το παρών στη εκδήλωση. Μιλάμε για τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Παναγή Καππάτο, αλλά και το νέο καταξιωμένο επιστήμονα Σάκη Κατσούνη (ανιψιό του Γούλιου Κατσούνη).

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκανε λόγο για κάτι που, όπως είπε, ”φάνταζε αδιανόητο”: Να δώσουμε ευκαιρία σε απλούς ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά.

‘Όπως τόνισε, ”στην προεκλογική μου εκστρατεία ως πρόεδρος της ΝΔ ήπια ως σύνθημα το ΝΔ απο την αρχή. Να μετατρέψουμε ένα κόμμα από μια κλειστή δομή, όπου επρεπε να έχεις προσκοπική σχέση με τον εκάστοτε αρχηγό, σε μια ανοικτή Κυψέλη νέων ανθρώπων και το πετύχαμε γιατί τολμήσατε όλοι να συμμετέχετε σε μια αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης. Έχουμε δεχθεί περισσότερα απο 2000 βιογραφικά και έχουμε στη διάθεση μας ένα υπέρπολιτιμο εργαλείο, μια βάση δεδομένων απο ανθρώποΰς που θέλουν να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Μόνο αν δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κομματικά θα μπορέσουμε να πείσουμε την κοινωνία οτι εννοούμε την πολιτική αλλαγη και να την κάνουμε πράξη”. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ”έχουμε μια υποχρέωση απέναντι στη χωρα, να ενώσουμε και να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας και να πολεμήσουμε το στερεότυπο οτι η πολιτική αφορά λίγους, και οτι οι πολιτικοί ειναι καστα ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με την κοινωνία”.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης, σημείωσε ”ότι σε αυτή η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα δεν περισσεύει κανεις, χρέος μου ειναι να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη, αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού, αυτό χρειάζεται σήμερα μια κοινωνία απογοητευμένη και αυτή ειναι μια κεντρική διαχωριστική γραμμή που μας χωρίζει απο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που μας κυβερνάνε σήμερα, μεταξύ λόγου και συντήρησης”.

Τους κατηγόρησε, δε, ότι ‘‘Σπέρνουν μίσος και διχασμό και το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι να βολέψουν τους λίγους και αυτό μας διαφοροποιεί, γιατί έχουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοικτά σε ολους

”Και αυτο θα συνεχιστεί, οταν και οι άλλοι δουν οτι ερχονται όλο και περισσότεροι θα έρθουν και άλλοι, θέλουμε να γιγαντωθεί αυτό το κύμα πολιτικής αλλαγής” τόνισε.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι ” ΝΔ ειναι τα παραδοσιακά της στελέχη τα παραδοσιακά της μέλη, αλλά είναι και τα νέα στελέχη”. 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer