Ζάκυνθος: «Πνίγηκε» το νησί από καταιγίδα διαρκείας – Έπεσε το βουνό στο δρόμο για Βασιλικό – Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις [εικόνες+βίντεο]
Κοινωνία
26/11/2021 | 11:38

Έπεσε το βουνό στο δρόμο για Βασιλικό – Κατολισθήσεις σε πολλά σημεία – Αποκλεισμένες περιοχές

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ζάκυνθο όπου λίγο πριν τις 5 το ξημέρωμα ξέσπασε δυνατή μπόρα η οποία διήρκησε μέχρι τις 10 δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως αλλά και σε ισόγεια και υπόγεια μέσα στην πόλη.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν πλήρως αφού από το ξημέρωμα το νησί έχει σκεπαστεί από πέπλο βαριάς και χαμηλής νέφωσης.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους μετακινούνται και επαγρύπνηση απ’ όλους.

Κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους, γι αυτό απαιτείται προσοχή.

Λίγο μετά τις 10.15 κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή του Αργασίου όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα έως τώρα προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε για περίπου 5 ώρες το νησί της Ζακύνθου

Σημαντικές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο προς Βασιλικό με αποτέλεσμα αυτή την ώρα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Άμεση ήταν η παρέμβαση συνεργείων περιφέρειας και δήμου όπου με μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και βράχια που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Η Τροχαία έχει αποκλείσει τα επικίνδυνα σημεία.

 

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή μας θα πνέουν ισχυροί Νότιοι – Νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ως εκ τούτου, προτείνεται σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και έντονους ανέμους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Παρακαλούνται δε, όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Για οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεώτερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα .

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr ενώ τις σχετικές οδηγίες προστασίας, μπορούν να τις πληροφορηθούν, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή:imerazante.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ