ΠΙΝ: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα
Τουρισμός
19/06/2020 | 11:49

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει ήδη επιλέξει την παροχή του  “Ταχύρυθμου Προγράμματος Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για COVID 19”, το οποίο προσφέρεται  από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Επιστημονική Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή.

Το πρόγραμμα ακολουθεί το πλαίσιο που  έχει οριστεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στην αντίστοιχη ΚΥΑ για την εφαρμογή των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι παρουσιάζει και επεξηγεί με απόλυτα απλό, σαφή και κατανοητό τρόπο ό,τι ακριβώς αναφέρει η σχετική ΚΥΑ και τα συνοδευτικά παραρτήματα με τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Οι διδακτικές ενότητες του Ταχύρυθμου Προγράμματος Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για COVID-19 είναι οι ακόλουθες:

  • Δ.Ε. 1 : ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19
  • Δ.Ε. 2 : ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
  • Δ.Ε. 3 : ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΚΥΑ
  • Δ.Ε. 4: ΕΙΔΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ Παράρτημα (Ι)

Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων

  • Δ.Ε. 5: ΕΙΔΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ Παράρτημα (ΙΙ)

Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (κάμπινγκ)

  • Δ.Ε. 6: ΕΙΔΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ Παράρτημα (ΙΙΙ)

Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19

  • Δ.Ε. 7: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ
  • Δ.Ε. 8: ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Η μαθησιακή διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως – ο ωφελούμενος εγγράφεται στην σχετική ιστοσελίδα, μετά από οδηγίες που του αποστέλλονται από τον διαχειριστή της πλατφόρμας  – και εκπαιδεύεται είτε παρακολουθώντας ζωντανή παράδοση, είτε μελετάει την παρουσίαση μόνος του. Το σύστημα του βάζει ερωτήσεις μετά από κάθε ενότητα για να επιβεβαιώσει τι έμαθε και τον προχωρεί στην επόμενη – ο εκπαιδευόμενος  παρακολουθείται από το  ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την πιστοποίηση της επιτυχούς πιστοποίησης της εκπαίδευσής του.

Αναφέρουμε ωστόσο πως αναμένεται η οριστικοποίηση των ημερομηνιών έναρξης του κύκλου τηλεκπαίδευσης, η οποία διαρθρώνεται ανά κλάδο ενδιαφέροντος.

Σημειώνουμε ότι η πρωτοβουλία της ΠΙΝ είναι προαιρετική και λειτουργεί επικουρικά για την πληρέστερη κατάρτιση των εμπλεκομένων στον τουριστικό κλάδο.

Το Σήμα Πιστοποίησης ‘Health First’ δεν αποδίδεται από την ΠΙΝ, αλλά βάσει της διαδικασίας όπως αυτή ορίζεται στην εν λόγω ΚΥΑ {1881/29-05-2020 (ΦΕΚ Β΄/2084/30-05-2020)} και από τους ιστότοπους:

 

Τέλος, αναφέρουμε ότι θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων, καθώς και αναφορά στους χώρους υποδοχής ωφελουμένων ανά Περιφερειακή Ενότητα για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με ίδια μέσα.

 

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer