Πέτσας: Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας σε εστίαση και αστυνομία
Κοινωνία
09/09/2021 | 12:07

Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες, τόνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανοιχτό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση και την αστυνομία.

Σε δύο ειδικούς κλάδους, την εστίαση και την αστυνομία, αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό «και στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».

«Όσον αφορά σε άλλες κατηγορίες, όπως την εστίαση, παραμένει στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της. Το πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο, γιατί δε θα θέλουν οι επιχειρηματίες να ρισκάρουν την τσέπη τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους» συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «τεράστιο θέμα» τους ανεμβολίαστους στην αστυνομία καθώς, όπως υποστήριξε, πρόκειται για ένα γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. «Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Ωστόσο, σημείωσε ότι δε χρειάζεται να αλλάξει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά να δοθούν σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους για το τι πρέπει να κάνει.

Ερωτηθείς ειδικά για τα ποσοστά εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο και άνοιξε πολύ αργότερα η πλατφόρμα κι επομένως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών

Σε ό,τι αφορά στα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα: «Έχει μεγαλοποιηθεί ένα θέμα μικρό, μεμονωμένο και περιορίζεται σε μια περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά και δεν έχει πλοκάμια. Περίπου 6 εκατ. Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και ο Παλαμάς έχει 33 περιπτώσεις που σχετίζονται με το πρόσωπο που έκανε τη λαθροχειρία. Δε βλέπουμε κάποιο εκτεταμένο κύκλωμα. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της»

Πηγή: skai.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer