Περιβαλλοντική επίσκεψη του Πετρίτσειου Γυμνάσιου Ληξουρίου στα πλαίσια του προγράμματος “Γη & Ύδωρ: το νερό πηγή ζωής” [εικόνες]
Οικολογία
17/12/2022 | 11:23

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το Πετριτσειο Γυμνασιο Ληξουρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Γη και Ύδωρ: το νερό πηγή ζωής». Το σχολείο επισκέφτηκε το Πετρογέφυρο και τους νερόμυλους της Σάμης (περιοχή Ζερβάτα) καθώς και το λίμνοσπηλαιο Ζερβάτι (περιοχή Καραβόμυλος).

 

Στην περιβαλλοντική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ γυμνασίου οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο παραπάνω πρόγραμμα. Την διοργάνωση της επίσκεψης επιμελήθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα κα Ρίτα Μουρελάτου σε συνεργασία με την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Την εκδρομή επίσης πλαισίωσαν η κυρία Σκιαδαρέση Ευαγγελία υπεύθυνη στο γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων, ο κύριος Γεράσιμος Γαλανός αντιδήμαρχος πολιτισμού στο δήμο Ληξουρίου καθώς και μέλη του φορέα διαχείρισης του Αίνου – Γεωπάρκου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

 

Ο Γεράσιμος Γαλανός αποκαλύπτει τα μυστικά της Κεφαλληνιακής γης στους μικρούς μαθητές

Οι μαθητές στα πλαίσια της εκδρομής είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν δύο εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλης σημασίας φυσικά τοπία. Κατά την διάρκεια του περιπάτου ξεναγήθηκαν έχοντας πάντα κατά νου την ερώτηση “Γιατί το νερό είναι ζωή;”. Μέσα από την συζήτηση μπόρεσαν να γνωρίσουν αυτό το πολύτιμο αγαθό της φύσης, να κατανοήσουν την σπουδαιότητα του για την ανθρώπινη ζωή, να αντιληφθούν πως ο άνθρωπος από πολύ παλιά φρόντισε να συγκεντρώνει και να ελέγχει την ροή του και, τέλος, να προβληματιστούν για την αξία του νερού στο σύγχρονο κόσμο και το πώς αυτό αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τον κο Γαλανό και την κα Ζουμπούλη εργάστηκαν διαθεματικά συζητώντας διάφορα ζητήματα σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης του νερού και την σημασία του για όλους. Ήρθαν σε επαφή με ποικίλα ερεθίσματα από διάφορους επιστημονικούς τομείς όπως η Γεωλογία, η Ιστορία, η Φυσική, η Χημεία, κ.ά. αλλά και με θρύλους και ιστορίες της λαϊκής παράδοσης και της μυθολογίας.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές Κρούσσου Παρασκευή, Ζαφειράτου Κλειώ, Μουρελάτου Ρίτα, Δεμερτζή Ελευθερία, Ευθυμίου Άγγελος, Στεφάτος Γιώργος και Κωνσταντίνος Κορόζης.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Σκιαδαρέση, τον κο Γαλανό καθώς και όλους τους συμμετέχοντες από το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την εξαιρετική συνεργασία και την ξενάγηση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer