Περιβαλλοντική Δράση της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας “Εξερευνώντας τους Γεώτοπους της Ιθάκης” [εικόνες]
Κοινωνία
03/10/2023 | 08:11

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 η Περιβαλλοντική Δράση με θέμα: «Εξερευνώντας τους Γεώτοπους της Ιθάκης», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.-Παράρτημα Αργοστολίου και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ιθάκης.

Η δράση, που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός» και συμμετείχε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας κ. Μελισσάς Μιλτιάδης.

Σκοπός της δράσης ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τους Γεώτοπους της Ιθάκης, την γεωποικιλότητα, την ιστορία και το πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής και να ενημερωθούν για την λειτουργία του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιθάκης καθώς και του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός», στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες στην Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.-Παράρτημα Αργοστολίου για την χρηματοδότηση και την επιστημονική υποστήριξη της δράσης και στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιθάκης για την φιλοξενία και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ξενάγηση που μας προσέφερε.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer