Περιοδεία της Αλ. Μπαλού σε περιοχές της Ερίσου: Έλλειψη ιατρικής κάλυψης και νερού για σειρά χωριών…
Αυτοδιοίκηση
19/06/2024 | 19:01

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ελλείψεις νερού και βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, παραμένουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα σε σειρά χωριών της περιοχής Άνω Ερίσσου Κεφαλονιάς.

Πρόκειται για προβλήματα που αναφέρθηκαν και κατά την πρόσφατη περιοδεία που πραγματοποίησε σε Μεσοβούνια, Κομιτάτα, Καρυά, Πατρικάτα, Κοθρέα και Βασιλικάδες, η Αλεξάνδρα Μπαλού, Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνοδευόμενη και από τον Νίκο Γκισκίνη, επίσης Περιφερειακό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Όπως τονίστηκε από κατοίκους, το Αγροτικό Ιατρείο στις Βασιλικάδες, που ούτως η άλλως υπολειτουργούσε, έκλεισε από τον Φλεβάρη και δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη για μια μεγάλη περιοχή, όπου το κοντινότερο Κέντρο Υγείας βρίσκεται στη Σάμη!

Έτσι, παραμένει ακάλυπτη υγειονομικά μια πολύ μεγάλη περιοχή, που αφορά και τα συγκεκριμένα χωριά, την ίδια ώρα που οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και το προσωπικό του, το οποίο δεν επαρκεί να κινήσει τα αναγκαία ασθενοφόρα.

Επισημάνθηκαν και τα μεγάλα προβλήματα με την υδροδότηση. Τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα χωριά, δεν έχουν νερό σε σταθερή βάση, είτε διότι δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο, είτε διότι οι δεξαμενές συγκέντρωσής του άργησαν να καθαριστούν με αποτέλεσμα, λόγω και των λιγότερων βροχοπτώσεων από την άνοιξη και μετά, αυτό να μην επαρκεί.

Επιπλέον, παραμένουν τα προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, με πολλές «ανοιχτές πληγές», ακόμη και από την περίοδο του «Ιανού». Αναγκαία έργα, δεν έχουν προχωρήσει με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ, Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, όπως επίσης και η επικίνδυνη κατάσταση στο οδικό δίκτυο, η έλλειψη αγροτικής οδοποιίας, αλλά και των μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Σημειώθηκε, ότι την κατάσταση δυσχεραίνει σε σχέση με την επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί και η ελλιπής συγκοινωνία, εφόσον δεν υπάρχουν τα αναγκαία δρομολόγια από το ΚΤΕΛ.

Από το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημάνθηκαν οι ευθύνες που υπάρχουν για τα προβλήματα που απασχολούν σε Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, καλώντας και σε πρωτοβουλίες δράσης εντός αλλά και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να ασκηθεί πίεση για επίλυσή τους.

Περιοδεία, πραγματοποιήθηκε τέλος και στις υπηρεσίες της ΠΕ Κεφαλονιάς, όπου συμμετείχε και ο Γιάννης Κουρούκλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Στις συνομιλίες με τους εργαζόμενους, κυριάρχησε η διαρκώς οξυμένη κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού. Υπηρεσίες, παραμένουν υποστελεχωμένες, με μεγαλύτερη επιβάρυνση και λόγω συνταξιοδοτήσεων προσωπικού. Την ίδια ώρα, δεν προβλέπονται προσλήψεις και η Περιφερειακή Αρχή έχει προχωρήσει στην δημιουργία “Αναπτυξιακού Οργανισμού” στην ΠΙΝ, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ιδιωτικοποιώντας επί της ουσίας σειρά υπηρεσιών, με επιπτώσεις τόσο στους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους, όσο και τα λαϊκά στρώματα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer