Σταύρος Τραυλός
Περιφέρεια: 5 σημαντικές αποφάσεις για Κεφαλονιά και Ιθάκη
Πολιτική
15/11/2020 | 11:23

Στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις που προτεινε η ΠΕ Κεφαλονιας και Ιθάκης για τα νησιά μας:

  1. Εγκρίθηκε ομόφωνα ποσό για προμήθεια rapid test για τον covid19, τα τεστ θα διατεθούν στα νοσοκομεία και με τη συμβολή του ιατρικού συλλόγου θα γίνονται έλεγχοι σε δομές όπως γηροκομεία, κέντρα ημερησιας φροντίδας, δημόσιες υπηρεσίες. Μια πρόταση της ΠΕ Κεφαλονιας και Ιθάκης που τελικά υιοθέτησαν και οι άλλες ΠΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό 380.000 ευρω για την χρηματοδότηση του ψηφιακού μέρους του Οδυσσειακού Κέντρου της Ιθακης.

Το εμβληματικό αυτο έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τον Αντιπεριφερειάρχη της Κεφαλονιας και Ιθάκης σηματοδοτεί την είσοδο του νησιού στους προορισμούς που θα έχουν μια ασύγκριτη εμπειρία να προσφέρουν στον επισκέπτη .

  1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση με 74000ευρω από το αποθεματικό της ΠΕ Κεφαλονιας και Ιθάκης η επικαιροποίηση της μελέτης για την κατασκευή λιμονοδεξαμενης στα Γριζατων, δημου Σαμης. Ενα έργο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής αλλα και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.
  2. Εγκρίθηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση τεχνικού συμβούλου για το αλιευτικό καταφύγιο του Κατελειου,ώστε να ξεμπλοκαρει αυτό το πολύ σημαντικό έργο που έχει μείνει ημιτελές για πολλά χρόνια.

Η Περιφερειακή Αρχή ικανοποιωντας το πάγιο αίτημα της περιοχής του Ελειου ανοίγει πάλι την δύσκολη αυτή υπόθεση με θέληση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

  1. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τεχνική βοήθεια ώστε να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αναδόχους της μεγάλης μελέτης της λεκάνης απορροής της Πυλάρου, μια μελέτη που χρηματοδοτεί το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής με 1.6εκ ευρώ, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο υπουργός κος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η μελέτη αυτή θα υποδείξει όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα που ειναι αναγκαία για την περιοχή και θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος Τραυλός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ