Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές
«Πέρασε» από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018 με 153 «ναι»
Πολιτική
20/12/2017 | 07:00

Πέρασε» από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018 με 153 «ναι».

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Νωρίτερα προηγήθηκε στη Βουλή σφοδρή σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης με αφορμή τη συζήτηση.

Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έγιναν αποδέκτες πολλών και σκληρών βολών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για άδικο και αντιλαϊκό προϋπολογισμό και να εξαπολύει κατηγορίες για διαπλοκή, ψεύδη και γενική αποτυχία σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωγωδώς. Η χώρα σέρνεται. Δεν αξίζει στους πολίτες ένας ακόμη χαμένος χρόνος και θυσίες.Ψεύδεστε ακόμη και σήμερα συνειδητά. Η χώρα σας έχει ακριβοπληρώσει και ο λογαριασμός αυξάνει και άλλο. Οι πολίτες ευχονται να είναι ο τελευταίος σας προυπολογισμός» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ που έκανε λόγο για πλεόνασμα ανελέητης φοροεπιδρομής.

«Δεν έχετε κανένα σχέδιο για την χώρα αλλά μόνο πως θα μείνετε στην εξουσία. Και πως να χτίσετε σχέσεις εκλογικής πελατείας με κομμάτια του πλυθυσμού που από τη μια τα φτωχοποιείτε και από την άλλη προσπαθείε να τα δελεάσετε με  χριστουγεννιάτικα δώρα και επιδόματα. Και εξυπηρετείτε μια νέα ολιγαρχία για να διαπλέκεστε μαζί της». «Αντί να συμμαζέψετε το κράτος, το ξεχειλώνετε. Γονατίζετε τους έλληνες στους φόρους. Πετσοκόβετε συντάξεις, μειώνετε κοινωνικές δαπάνες, μοιράζετε επιδόματα αφού τα έχετε υφαρπάξει από τις τσέπες των πολιτών, ενώ χτίζετε το δικό σας πελατειακό κράτος» σημείωσε μεταξύ άλλων.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer