Σπύρος Καγκάδης
Περάσαμε πολλά αλλά τώρα το μέλλον μας προβλέπεται αληθινά λαμπρό!
Κοινωνία
01/04/2021 | 17:44

Για να βρει κανείς την αλήθεια για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον μας μετά την παγκόσμια κατάρα της πανδημίας του Κορονοϊού θα πρέπει να ανατρέξουμε όπως γίνεται συνήθως από τους επιστήμονες στο παρελθόν.

Στη τελευταία παγκόσμια πανδημία της Ισπανικής Γρίπης που ξεκίνησε το 1918 και είχε διάρκεια 2 έτη (έως το 1920) πέθαναν πολλαπλάσιοι (κατά μέσο όρο στις εκτιμήσεις 50 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο το κόσμο) από τους αντίστοιχους 2,81 εκατομμύρια άνθρωποι της τωρινής πανδημίας του Κορονοϊού λόγω της μεγάλης σημερινής ανάπτυξης της ιατρικής και άλλης τεχνολογίας καθώς και της σχετικά γρήγορης ενεργοποίησης των κυβερνήσεων και των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών που έχουν προλάβει τα δυνητικά πολύ χειρότερα!

Το ερώτημα όμως που πρέπει να τεθεί τώρα είναι: Τι θα μας συμβεί στο μέλλον;

Αν κρίνουμε από το τέλος της πανδημίας της Ισπανικής Γρίπης η δεκαετία του 1920 ήταν μια δεκαετία τεράστιας οικονομικής, τεχνολογικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που ονομάστηκε και η “Χρυσή Δεκαετία του 20” από τους Γερμανούς ή η δεκαετία της “Τρέλας” από τους Γάλλους φίλους μας λόγω της πληθώρας των χαρών και της τεράστιας πολύπλευρης ανάπτυξης που υπήρξε τότε!

Στην δεκαετία του 1920 αναπτύχθηκαν σθεναρά τα αυτοκίνητα, το ραδιόφωνο, ο κινηματογράφος και οι τέχνες στην Αμερική και την Ευρώπη μας. Ακόμα η διεθνής πολιτική εξομάλυνθηκε και οι γυναίκες σε πολλές Δυτικές χώρες απόκτησαν δικαίωμα ψήφου!

Οπότε σε διεθνές επίπεδο είναι απόλυτα προβλέψιμο ότι στη δεκαετία του 2020 που θα διανύσουμε πως θα μας συμβεί παρόμοια τεράστια οικονομική, τεχνολογική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη!

Τόσο μάλλον σε εμάς που με το πρόγραμμα “Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που μόλις παρουσίασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα 57 δισεκατομμυρία Ευρώ που θα διατεθούν στην Ελληνική Οικονομία και κοινωνία!

Χρήματα που θα προσθέσουν ΠΡΟΣΘΕΤΑ 7 μονάδες του ΑΕΠ και 200.000 θέσεις εργασίας στην ανάπτυξη της χώρας μας όπου, εκτός από τα αναμενόμενα έργα που θα γίνουν, τα μεγάλα τεχνολογικά άλματα αυτή τη φορά στην μελλοντική ιστορία που θα γραφτεί θα είναι στα ευεργετικά για το μέλλον του κλίματος στο πλανήτη μας ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της μαζικής ηλεκτροκίνησης μεταξύ των πολλών άλλων βελτιώσεων στις ζωές μας!

Τελικά, παρά τις δυσκολίες που ακόμα υπάρχουν δεν μπορούμε παρά να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για το μέλλον όλων μας;

Σπύρος Καγκάδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia