Παύλος Παπαδάτος: Ποιος ασχολείται με μπάζα; [εικόνες]
Κοινωνία
04/06/2021 | 17:11

Πέρασε ένας χρόνος, πέρασαν δύο χρόνια, πέρασαν τρία χρόνια πέρασαν τέσσερα χρόνια και ως συνήθως ο χρόνος αλλάζει τα πάντα. Το μόνο που άφησε ανέπαφο είναι τα χιλιάδες κυβικά μπάζα στον περιβάλλοντα χώρο του λιμεναρχείου Αργοστολίου, ως μνημείο ανευθυνότητας των δήθεν «μεγάλων» έργων της απελθούσας δημοτικής αρχής. Αυτή η θλιβερή εικόνα είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος που επισκέπτεται το Αργοστόλι δια θαλάσσης.

Αυτοί όμως που μετέτρεψαν τη φιλόξενη και ιστορική πλατεία του Αργοστολίου σε μια πλακόστρωτη αλάνα και μετέφεραν παρανόμως τα μπάζα στον περιβάλλοντα χώρο του λιμεναρχείου, δεν έχουν λογοδοτήσει σε κανέναν, ενώ πιθανόν να έχουν ήρεμη τη συνείδησή τους ότι επιτέλεσαν μέγα έργο! Είναι οι ίδιοι που ξεκίνησαν τα «έργα» χωρίς κανέναν προγραμματισμό σχετικά με τη νόμιμη απομάκρυνση ή ανακύκλωση των μπάζων. Αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου του λιμεναρχείου και επέτρεψαν την παράνομη εναπόθεση των μπάζων εκεί, σίγουρα δεν αισθάνονται τύψεις από τη θλιβερή εικόνα που επέτρεψαν να δημιουργηθεί και κανείς δεν τους ζήτησε ευθύνες.

Η παρούσα δημοτική αρχή φυσικά δεν ευθύνεται, γιατί «άλλοι τα έβαλαν εκεί και κάνει ό,τι μπορεί», αλλά τελικά ούτε μπορεί ούτε ζητάει από κανέναν ευθύνες για αυτό το αίσχος. Η περιφέρεια φυσικά δεν μπορεί να ασχοληθεί με μπάζα αφού αυτό το αίσχος δημιουργήθηκε στη θητεία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής… Όσο για τον εκπρόσωπό μας στον εθνικό κοινοβούλιο, αυτός είναι που δεν έχει καμία ευθύνη, καθότι ασχολείται με θέματα εθνικής εμβέλειας και δεν μπορεί να ασχολείται με μπάζα… Τελικά, πολύ φοβάμαι ότι η φράση «Είναι για τα μπάζα…» δεν βγήκε καθόλου τυχαία.

Πέρα όμως από το αίσχος του λιμεναρχείου, όταν οι δια θαλάσσης επισκέπτες διασχίζουν άλλα 200 μέτρα, βλέπουν μία τεράστια πινακίδα καρφωμένη ανάποδα στην προκυμαία ώστε να τους επιδεικνύει τα… οπίσθιά της. Βλέπεις, την αντιγραφή μιας ιδέας την κάνει και ένας ηλίθιος, για την εφαρμογή της όμως χρειάζεται λίγο μυαλό και λίγη γνώση. (Διπλή όψη με κρυφό φωτισμό θα έλυνε το πρόβλημα). Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλό θα ήταν να μπουν καλωσορίσματα στις κύριες εισόδους του νησιού (Πόρος-Σάμη) και η ερωτολάγνος πινακίδα ας μπει στην είσοδο του Αργοστολίου.

Σημείωση: Προσφάτως ένα βράδυ έτυχε και πρόσεξα κάποιον να ουρεί πίσω από ένα λεωφορείο στον σταθμό των ΚΤΕΛ. Με πραγματική θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός μόλις είχε κατέβει από το λεωφορείο και θα συνέχιζε για Ληξούρι. Φευ! Δεν άντεχε να κρατηθεί μέχρι το Ληξούρι και δυστυχώς η τουαλέτα του ΚΤΕΛ ήταν κλειδωμένη και δεν ήταν προς χρήση των επιβατών!!!! Και μετά θέλουμε και τουρισμό υψηλού επιπέδου…

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ