Πατρών-Πύργου: Την κλείνουν οι ρομά -Δεν αφήνουν σπίτια που απαλλοτριώνονται
Κοινωνία
01/02/2023 | 20:53

Σε κινητοποιήσεις κλείνοντας το δρόμο θα προχωρήσουν οι Ρομά στα Βραχναίικα, τα σπίτια των οποίων- σύμφωνα με απόφαση- πρέπει να απαλλοτριωθούν για τη διάνοιξη της Ολυμπίας οδού.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Γιώργος Βλάχος που τους εκπροσωπεί, μιλώντας στο thebest.gr, «από τα Ροίτικα μέχρι τα Καμίνια που γίνονται απαλλοτριώσεις υπάρχουν πάνω από 450 κατοικίες κάποιες από τις οποίες, στην περιοχή των Βραχναιίκων, ανήκαν σε ρομά.

Ενώ έχει γίνει η απαλλοτρίωση και έχουν μπει κάποια χρήματα στο Παρακαταθηκών και Δανείων, λόγω καθυστερήσεων που υπάρχουν από το κράτος δεν έχουν εισπράξει τη νόμιμη αποζημίωση που δικαιούνται και αρνούνται να φύγουν γιατί τους παίρνουν τα σπίτια και δεν έχουν που να μείνουν.

Το έργο αυτή τη στιγμή προχωράει και ο εργολάβος περιμένει να γκρεμίσει τα σπίτια που υπάρχουν σε εκείνο το κομμάτι που θα γίνει ο δρόμος. Από την πλευρά τους οι ρομά δεν φεύγουν καθώς, όπως λένε, το κράτος δεν τους έχει αποζημιώσει για να φτιάξουν αλλού τα σπίτια τους.

Τυπικά το κράτος αφού έχει καταθέσει χρήματα λέει ότι έχει αποκτήσει την κυριότητα των ακινήτων και μπορεί να προχωρήσει, όμως ουσιαστικά και κοινωνικά οφείλει να σεβαστεί τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του κάθε σπιτιού και να τον αποκαταστήσει με το να εισπράξει ο ιδιοκτήτης την αποζημίωση. Χρειάζεται δικαστική απόφαση γι΄αυτό όμως η γραφειοκρατία έχει φέρει καθυστέρηση.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι ρομά θα προχωρήσουν σε Κινητοποιήσεις θα κλείσουν τον δρόμο».

πηγή: thebest.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer