Συναγερμός στην Δυτική Ελλάδα
Πάτρα: Συναγερμός στο ΠΠΝΠ με το φόβο νέας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού -Eπιστράτευση κλινικών για αύξηση κρεβατιών
Κοινωνία
05/03/2020 | 22:00

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού  μέσα σε λίγες ώρες στην Δυτική Ελλάδα, διαμορφώνει νέα δεδομένα σε ότι αφορά το σχέδιο αντιμετώπισης της νόσου.

Εν αναμονή έκδοσης δεκάδων νέων αποτελεσμάτων από τα δείγματα που έχουν ληφθεί και τα οποία ξεπερνούν τα 60 σε πρώτη φάση, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε επιστράτευση μιας ακόμα κλινικής,  αυτή της ΩΡΛ μετά την Οφθαλμολογική στο νοσοκομείο του Ρίου.
Να σημειωθεί ότι μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει ως προς την στελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου καθώς το 1/5 αυτής σε ότι αφορά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει τεθεί σε καθεστώς καραντίνας,  με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν από την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, σε ότι αφορά την διαχείριση τους από το νοσοκομείο του Ρίου , ήδη εργαζόμενοι ζητούν να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων αλλά και των κενών που θα δημιουργηθούν από ενδεχόμενη απουσία προσωπικού το οποίο θα ασθενήσει ή θα τεθεί σε καραντίνα.

Η ΕΙΝΑ

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να θωρακιστεί η  δημόσια υγεία και στην περιοχή επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι μέσα σε λίγες ώρες αποδείχθηκε, ότι όχι μόνο θωρακισμένο δεν είναι, το δημόσιο σύστημα υγείας , όπως διατείνεται η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας, αλλά αρκεί ένα κρούσμα για να παραλύσει το ίδιο το νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ένατο και δέκατο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας και τα πρώτα στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαϊα, έφεραν ένα ντόμινο εξελίξεων που επηρεάζουν συνολικά τη λειτουργία του ήδη επιβαρυμένου Δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή μας. Δυστυχώς,

Περίπου δεκαπέντε εργαζόμενοι, γιατροί (σχεδόν  το ένα πέμπτο του δυναμικού της παθολογικής κλινικής) ,νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, έχουν τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον. Η Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου  επιτάχθηκε για τις ανάγκες νοσηλείας ύποπτων κρουσμάτων, ενώ η αυριανή γενική εφημερία, πιθανά και του Σαββάτου, αναστέλλονται και αναλαμβάνει ο Άγιος Ανδρέας,  που ήδη λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις και κάτω από το όριο ασφαλείας.

Καταρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί των επειγόντων και της παθολογίας, τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Ρίου, από

την πρώτη στιγμή έθεσαν την υποψία πιθανής νόσησης από κορονοϊό για τον συγκεκριμένο ασθενή, παρότι δεν επέστρεψε από χώρα χαρακτηρισμένη ως ύποπτη  και  παρότι ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη.  Η αρχική καταγεγγραμμένη επίσημη απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αποστολή δείγματος. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν επανεξετάστε το. Χάρη στην επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών  τελικά εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ δείγμα προς εξέταση,  το οποίο  βγήκε θετικό. Η ενοχοποίησή τους ως υπευθύνων για τη μη έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση του ασθενούς σε κατάλληλο θάλαμο, για την έκθεση των υπόλοιπων ασθενών , συνοδών και  προσωπικού είναι επικίνδυνη, ανυπόστατη και κατευθυνόμενη από μερίδα των ΜΜΕ και «ανώνυμων πηγών» που αποσιωπούν την κεντρική πολιτική και υγειονομική ευθύνη του Υπ.Υγείας και του ΕΟΔΥ ως διαμορφωτών των κατευθυντήριων οδηγιών και χειρισμού των ασθενών αυτών.

Η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας φαίνεται να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.  Η Ε.Ι.Ν.Α και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έχουν επισημάνει νωρίτερα από όλους τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν από το Υπ.Υγείας και την ΥΠΕ, ώστε η χώρα και η περιοχή να θωρακιστούν στην πράξη και όχι στα λόγια.

Υπάρχει άμεση ανάγκη ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του Δημόσιου  Συστήματος Υγείας της Δυτικής Ελλάδας σε όλες τις βαθμίδες.

  • Άμεση και επαρκής ενίσχυση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Δυτ.Ελλάδας  με όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό
  • Κατεπείγουσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των 140 και πλέον κενών  οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία του Νομού Αχαϊας, ειδικά σε ΜΕΘ και ΤΕΠ
  • Άμεσο άνοιγμα των 6 πρόσθετων κλινών ΜΕΘ στο Ρίο και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό
  • Ενίσχυση του νοσοκομείου αναφοράς Ρίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
  • Ενίσχυση της λειτουργίας όλων των πρωτοβάθμιων δομών υγείας  για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας
  • Έκτακτη κατεπείγουσα κρατική χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας για να ανταπεξέλθει στην επιδημία

 

Πηγή: patrastime.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer