“Πάσα στα θρανία” από την ΕΠΟ στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων
Αθλητισμός
16/05/2018 | 11:01

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαµε να σας γνωρίσουµε ότι το ∆ηµοτικό Σχολείο Βλαχάτων επελέγη και συµπεριελήφθη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία στο Πρόγραµµα «Πάσα στα Θρανία».

Στο πλαίσιο του προγράµµατος στις 7/6 και ώρα 11:30 έχει προγραµµατιστεί επίσκεψη του Εκπαιδευτή ΕΠΟ και παλαίµαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Βονόρτα στο ∆ηµοτικό Σχολείο Βλαχάτων. Το πρόγραµµα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριµένο σχολικό πρόγραµµα από το αρµόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία µε το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Περιλαµβάνει επισκέψεις και οµιλίες αναφορικά µε το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριµένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες ∆ηµοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συµπεριλαµβανοµένων ειδικών, µειονοτικών και διαπολιτισµικών µονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.

Στο πλαίσιο του προγράµµατος, η Οµοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς µαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συµβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέµατα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταµένες αναφορές στην ιστορική διαδροµή του αθλήµατος, στις ειδικές µορφές ποδοσφαίρου (Άµµου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών µηνυµάτων.

Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία αποστέλλει σχολικά εγχειρίδια, µπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα ∆ηµοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους µαθητές, που διαµένουν σε ακριτικές, νησιωτικές και αποµακρυσµένες περιοχές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενηµέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των ∆ιευθυντών και γυµναστών των Σχολείων.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωµατείων Κεφαλληνίας – Ιθάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση µε αντιπροσωπεία της καθώς ενθαρρύνει τις δράσεις που αναδεικνύουν τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου και βοηθούν στη διάδοση του αθλήµατος.

Επιπλέον σηµεία του προγράµµατος είναι η φιλοξενία µαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Οµάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτηµάτων και η πρόβλεψη για µαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισµούς, δίνοντας στους µικρούς φίλους του αθλήµατος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δηµιουργικότητά τους και να αφήσουν µε αυτόν τον τρόπο το αποτύπωµά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Η πρώτη µαθητική έκθεση ζωγραφικής, µε τη συµµετοχή άνω των  45 ∆ηµοτικών Σχολείων από όλη την επικράτεια είναι προγραµµατισµένη να πραγµατοποιηθεί αρχές Ιουνίου 2018.

Αργοστόλι, 16 Μαΐου 2018

Με εκτίµηση

Ο Πρόεδρος

Θ. Βαλσαμής

Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Κουράκος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer