Πραγματοποιήθηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας
Παρουσίαση αποτελεσμάτων ευρωπαϊκής έρευνας από τον “Απόπλους”
Κοινωνία
07/11/2018 | 11:20

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας & Ιθάκης “Απόπλους” διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου ανοικτή εκδήλωση/ συζήτηση με θέμα: “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ESPAD / ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2016-17: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ”.

Η παραπάνω έρευνα πραγματοποιήθηκε τη σχολική περίοδο 2016-2017 στα Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας και τη συνεργασία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και των Περιφερειακών Κέντρων Πρόληψης. Αφορούσε στη διερεύνηση στο μαθητικό πληθυσμό των νησιών μας των τάσεων και απόψεων που επικρατούν σε σχέση με τη χρήση νόμιμων και παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών, τη χρήση και κατάχρηση αλκοόλ, την προβληματική ενασχόληση με το ίντερνετ, καθώς και άλλες συμπεριφορές και στάσεις σε σχέση με το σχολείο, την οικογένεια κ.α.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον ερευνητή του ΕΠΙΨΥ κο. Αναστάσιο Φωτίου και θα εστιάζει στα αποτελέσματα που αφορούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και στη σύγκρισή τους σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια αλλά και με το Πανελλαδικό δείγμα της αντίστοιχης πρόσφατης έρευνας ESPAD.

Τα αποτελέσματα θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και της ευρύτερης κοινότητας, καθώς και για το σχεδιασμό των προγραμμάτων πρόληψης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο από τους αρμόδιους φορείς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer