Σοβαρό περιστατικό
Παρολίγον να «σβήσει» συμπολίτης μας ένεκα των ελλείψεων του Νοσοκομείου Αργοστολίου -Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιωαννίνων
Κοινωνία
03/07/2020 | 22:35

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Τελειωμό δεν έχουν οι ιστορίες ταλαιπωρίας από το νοσοκομείο του Αργοστολίου. Από την μία το προσωπικό, σημαντικά μειωμένο παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθεί στο έργο του και από την άλλη συμπολίτες μας βιώνουν τις συνέπειες τόσο του μειωμένου προσωπικού όσο και της απαραίτητης ιατρικής εμπειρίας σε κάποιες περιπτώσεις.
Τελευταίο συμβάν έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών, όπως μας κατήγγειλαν συμπολίτες μας, όταν γνωστός 45χρονος επιχειρηματίας από τα Ζόλα επισκέφθηκε το νοσοκομείο με πόνο στο στήθος. Εκεί αφού εξετάσθηκε έφυγε νομίζοντας πως επρόκειτο για… νευρόπονους. Την επόμενη ημέρα με τους πόνους να χειροτερεύουν επισκέφθηκε και πάλι το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τελικά διεγνώσθη με ανεύρυσμα αορτής. Κατέστη αναγκαίο να διακομιστεί άμεσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, ωστόσο δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του 45χρονου.
Όπως μας πληροφόρησαν συμπολίτες μας η λύση δόθηκε κατόπιν παρέμβασης του τέως δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος προέβη σε σχετικές επαφές και ένα ελικόπτερο κατέφτασε μέσα σε μισή ώρα και μετέφερε τον 45χρονο στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Εκεί υποβλήθηκε άμεσα σε εγχείρηση καρδιάς που κράτησε πέραν των 7 ωρών. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Για μία ακόμη φορά ανεπάρκειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό του νοσοκομείου μας έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ενός συμπολίτη μας. Οι ανεπάρκειες αυτές θα πρέπει να εκλείψουν άμεσα, «χθες» που λέει και ο σοφός λαός.
Ακούμε με ενδιαφέρον και ελπίδα τις ανακοινώσεις των αρμοδίων για την κάλυψη των κενών και τη σταδιακή λειτουργία της ΜΕΘ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Ας ελπίσουμε τα λόγια αυτά να μετουσιωθούν σε πράξεις και τέτοιες εικόνες να εκλείψουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer