Παρέμβαση Μιχάλη Μαρκάτου για το “Αλσύλλιο της Καλλιθέας” στη Λακήθρα -Συμφωνεί με την πρόταση Έρτσου
Αυτοδιοίκηση
17/01/2022 | 22:46

Πληθαίνουν οι φωνές που στηρίζουν την πρόταση του μέλους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Παναγή Έρτσου για την αξιοποιηση του αλσυλλείου στη Λακήθρα, μία πρόταση που κινείται σε τελείως διαφορετική λογική και κατεύθυνση από αυτής της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου που επιδιώκει την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου σε ιδιώτη.

Με δημόσια ανάρτησή του το στέλεχος της παράταξης Δήμος Αργοστολίου: Παρών και μέλλον, με επικεφαλής το Νίκο Ανουσάκη και επί χρόνια Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Μιχάλης Μαρκάτος εκφράζει ξεκάθαρα την ταύτισή του με την πρόταση του Παναγή Έρτσου.

Η ανάρτηση Μαρκάτου στο facebook:

Διάβασα με ενδιαφέρον την πρόταση του Παναγή Έρτσου για το Άλσος της Καλλιθέας και την αξιοποίηση του και με βρίσκει σύμφωνο. Καταθέτω ακόμη ορισμένες σκέψεις συμπληρώνοντας αυτά που γράφει ο κ. Έρτσος και στηρίζοντας τον συλλογισμό του. Η βασική οικονομία του τόπου μας είναι ο τουρισμός.

Όμως κάθε διεθνής ανωμαλία επηρεάζει όπως είδαμε αυτό το κομμάτι της βαριάς βιομηχανίας όχι μόνο το νησί μας αλλά και όλης της πατρίδας μας.

Ο τουρισμός είναι τόσο ανεξέλεγκτα εξαρτημένος που πρέπει να είναι συμπλήρωμα στην οικονομία μας και όχι μόνο η μοναδική λύση εσόδων. Βέβαια θα μπορούσε κανείς να βάλει εδώ την επέκταση της τουριστικής περιόδου, χειμερινά αθλήματα, εορτές κρασιού, τυριού κλπ στην διεκδίκηση μιας μεγαλύτερης τουριστικής περιόδου και φυσικά περισσότερα οικονομικά έσοδα για όλους. Εδώ λοιπόν έρχεται η δημοτική αρχή κάθε τόπου που σέβεται τους συμπολίτες της να προωθήσει τέτοιες ενέργειες και όχι να μεριμνά για τα συμφέροντα ιδιωτών παραχωρώντας την δημόσια περιουσία.

Η πρόταση λοιπόν για διαμόρφωση στο άλσος της Καλλιθέας ενός χώρου ανάδειξης της κεφαλλονίτικης παράδοσης σε συνδυασμό με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα βοηθούσε και την ανάπτυξη της περιοχής και θα γίνει πόλος έλξης περισσότερων επισκεπτών όλο τον χρόνο. Στο τέλος θέση πρέπει να πάρουν όλοι από επιμελητήριο, εμπορικός σύλλογος και διάφοροι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Μιχάλης Μαρκάτος. Πρώην πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου και στέλεχος της παράταξης για τον δημοτικό συνδυασμό “Παρόν και μέλλον “.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia