Ανακοινώσεις Χαρδαλιά
Παράταση lockdown – Απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα με εξαιρέσεις -2 άτομα στα ταξί
Covid-19
22/01/2021 | 22:01

Για τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στην Ελλάδα καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπεται το κυνήγι και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Παρατείνεται για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown ενώ δεν επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση από νομό σε νομό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό σημαίνει πως τα μηνύματα για τις μετακινήσεις θα συνεχιστούν όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι και τις 05.00 το πρωί.

Οι περιοχές που θα γίνει άρση «σκληρού» lockdown

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά σε Ανθήλη, Κάλυμνο, Παλαίκαστρο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 06:00 το πρωί.

Παράλληλα, το σκληρό lockdown λαμβάνει παράταση για μία εβδομάδα ακόμη, ως τη 1η Φεβρουαρίου δηλαδή, στις ακόλουθες περιοχές:

Βοιωτία με 114 ενεργά κρούσματα

Λέσβο με 59 ενεργά κρούσματα

Δήμο Σπάρτης με 49 ενεργά κρούσματα

Δήμο Εορδαίας με 66 ενεργά κρούσματα

Δ.Ε. Κρόκου με 33 ενεργά κρούσματα

Καθώς και:

Δ.Ε. Σιάτιστας με 13 ενεργά κρούσματα

Δήμο Ασπροπύργου με 78 ενεργά κρούσματα

Δήμο Αχαρνών όπου σε συγκεκριμένες γειτονιές παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων αντί για μείωση, χτες τα κρούσματα ήταν 175 ενώ πριν από μία εβδομάδα που ξεκίνησαν τα μέτρα ήταν 166.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως σε lockdown μπαίνει από αύριο ως τη 1η Φεβρουαρίου μπαίνει οικισμός Ρομά στο Δήμο Δυστίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου του νομού Ευβοίας.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Κομοτονή

Παράλληλα ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Εξαίρεση όσον αφορά το κυνήγι θα αποτελέσουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου εντός της κάθε περιφέρειας. Τα άτομα που επιτρέπονται στο κυνήγι είναι μέχρι 4 και μέχρι 2 στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παράβασης εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται και οι άδειες.

Όσον αφορά τα καταστήματα ΟΠΑΠ ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στα ταξί θα επιτρέπονται 2 άτομα

Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Διορία 72 ωρών στους φοιτητές

Ταυτόχρονα, δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET.

Πηγή: newsit.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer