Παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αργοστολίου και του ΕΚΙ στο γραφείο του Διοικητή
Κοινωνία
07/04/2020 | 14:30

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι τόνισαν την ανάγκη η υγεία να πάψει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα με σκοπό το κέρδος. Απαίτησαν άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε θέσεις μόνιμες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Βασικό τους αίτημα, επίσης, ήταν να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, ώστε να μπορέσει αυτό να ανταποκριθεί στον ρόλο του ήτοι την κάλυψη πάγιων αναγκών της προφύλαξης της υγείας των πολιτών και της περίθαλψης όσων νοσούν βαρύτερα.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ Μεσσάρης είπε ότι επίκεινται οι προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών για την ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου.

Αναφορικά για τη ΜΕΘ η κυβέρνηση είπε ότι υπήρξε ανάγκη κάπου αλλού και εκτιμούμε ότι καλώς δόθηκαν τα μηχανήματα προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που κινδύνευαν σε άλλο νοσοκομείο. Παράλληλα, είπε πως τα μηχανήματα της ΜΕΘ βρίσκονταν χωρίς να λειτουργούν και χωρίς συντήρηση από το 2011.

Είναι σκόπιμο να θυμίσουμε ότι ο ο διοικητής σε δηλώσεις του προ ενός περίπου μήνα, σε παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ είχε δεσμευθεί ότι σε περίπτωση που τα μηχανήματα δεν έρθουν πίσω στην κατάσταση που παραδόθηκαν μόλις λήξει η περίοδος της κρίσης, τότε θα κινούσε ο ίδιος τις σχετικές διαδικασίες ως να επιστρέψουν άμεσα.

Αναφορικά με τις δωρεές είπε πως αφορά στην προσπάθεια που κάνουν για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες του νοσοκομείου ώστε να παρασχεθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους υπηρεσίες υγείας χωρίς να χρειάζεται διακομιδή τους σε άλλον νοσοκομεία.

Η φωτογραφία είναι του kefaloniapress

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer