Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕΚΙ
Κοινωνία
24/02/2021 | 10:42

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ και αντιπροσωπεία γονέων, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου,  παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας και στον Αντιπεριφεριάρχη σχετικά με τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία, μετά την επαναλειτουργία τους από Δευτέρα 22-2-21.

Επισημάναμε ότι, ούτε δύο εβδομάδες δεν πρόλαβαν τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και επιβεβαιώθηκε τραγικά η ανάγκη να είχαν παρθεί έγκαιρα κατάλληλα μέτρα προστασίας τους. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η εκτίμηση της ΕΛΜΕΚΙ που προέβλεπε σε σχετική της ανακοίνωση ότι «Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία, αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα».

Τονίσαμε ότι είχαμε και έχουμε τη θέση ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και υγιεινή λειτουργία τους και ότι το παρατεταμένο κλείσιμό τους σε όλες τις  βαθμίδες ήδη έως τώρα, έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μαθητές, στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο, έχει σωρεύσει σημαντικό μορφωτικό κενό.

Απαιτήσαμε για άλλη μια φορά:

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
  • Να προσληφθεί και να μονιμοποιηθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.
  • Να ενοικιαστούν επιπλέον λεωφορεία, με πληρότητα στις μαθητικές μεταφορές στο 50%.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Η απάντηση τόσο του κ. Αντιπεριφερειάρχη όσο και του κ. Αντιδημάρχου στα παραπάνω ουσιαστικά ήταν ότι, « ..έχει γίνει αυτό που μπορούσε να γίνει… και  αυτά που ζητάτε δεν είναι εφικτά!!!»

Συγκεκριμένα ο κ.Αντιδήμαρχος για το θέμα της υγιεινής των σχολείων, αφού αναγνώρισε ότι «… παραμένει ανεπαρκής ο αριθμός των εργαζόμενων στην καθαριότητα», επανέλαβε ότι «…το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θεώρησε  σωστό να καλύπτει συνεχώς τις υποχρεώσεις του κράτους…!!!».  Αναφερόμενος στα αιτήματα των σχολείων είπε ότι, «… ικανοποίησε  όλα τα αιτήματα των σχολείων για αγορά αντισηπτικών, για υπόστεγα και θερμοπομπούς για τα κοντέινερς»,  οι οποίοι όμως, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί,  δεν λειτουργούν λόγων τεχνικών προβλημάτων. Στο αίτημα για παραπάνω αίθουσες, ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, η απάντησή του ήταν «…ότι το αίτημα είναι μαξιμαλιστικό και ανέφικτο!!!» καθώς και ότι  «…θα αφαιρούσαν χώρο από το περιβάλλον και το χώρο άθλησης των μαθητών!!!».  Συμπλήρωσε μάλιστα ότι,  ακόμη και αν υπήρχαν αίθουσες, θα χρειάζονταν περισσότεροι διορισμοί καθηγητών !!

Αντίστοιχα ο κ.Αντιπεριφερειάρχης αφού απαρίθμησε για άλλη μια φορά «σχέδια επί χάρτου», για… νέα σχολικά συγκροτήματα, στην ευθύνη που του αναλογεί, ουσιαστικά, «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», αφού σχετικά με τη μείωση της πληρότητας των λεωφορείων απάντησε ότι «… δεν μπορεί να κάνει κάτι λόγω της ΚΥΑ, ούτε ακόμη και να νοικιάσει, γιατί τότε δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες… επιπλέον δε, δεν έχει και αρκετό προσωπικό…!!!».

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι με κατανεμημένους ρόλους κυβέρνηση και τοπική διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμοι) διαχειρίζονται την πανδημία χωρίς να δίνουν μια δεκάρα για την ζωή και την ασφάλεια μαθητών εκπαιδευτικών και γονέων.  Ανοιγοκλείνουν τα σχολεία, χωρίς να λαμβάνονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα.

Η δική μας προοπτική όμως είναι να δυναμώσει ο αγώνας μας για την υπεράσπιση όλων των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας,  για την εξασφάλιση της υγείας της ασφάλειας και της ίδιας της ζωής τους.

Αργοστόλι 23-2-2021                                                                                   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer