Παραλίες Κεφαλονιάς: Η αμμουδιά που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι
Life
14/08/2022 | 18:00

Κρυστάλλινα, γαλάζια και πεντακάθαρα νερά, αφράτη άμμος ή λευκό βότσαλο. Δέντρα που ακουμπούν στη θάλασσα και σου προσφέρουν την σκιά τους. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερες συγκινήσεις σου προσφέρει η Κεφαλονιά και οι παραλίες της. Δεν θεωρούνται τυχαία από τις ομορφότερες όχι μόνο του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Από τις παραλίες της Κεφαλονιάς, ωστόσο, έχουμε κάποιες που τις ξεχωρίζουμε. Μία από αυτές είναι η παραλία Αντίσαμος. Ένα σκέτο όνειρο που νομίζεις ότι έχει ξεπηδήσει από σελίδες κάποιου παραμυθιού. Αν βρεθείς στην Κεφαλονιά για διακοπές, πρέπει να την επισκεφθείς.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Η αμμουδιά που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι

Η Αντίσαμος είναι μια από τις παραλίες της Κεφαλονιάς που γνωρίζουν οι καλά μυημένοι. Είναι μια βοτσαλωτή παραλία της οποίας τα νερά είναι τόσο καθαρά ώστε μοιάζουν με καθρέφτη κοιτώντας από ψηλά. Όταν πλησιάσεις για να μπεις μέσα και να κολυμπήσεις διαπιστώνεις ότι είσαι σε ένα ονειρικό σκηνικό που όμοιό του δεν συναντάς εύκολα. Η Αντίσαμος είναι στην πραγματικότητα ο κόλπος τον οποίο βρίσκεις δίπλα στο λιμάνι της Σάμης.

Μόλις φτάσεις βρες μια σκιά κάτω από τα δέντρα που σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα και βάλε την πετσέτα σου. Δε θα θες να φύγεις πριν δύσει ο ήλιος. Και γιατί να το κάνεις όταν ξέρεις ότι θα δεις εκεί ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. Νομίζεις δε ότι στο νερό συναντάς όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς, μπορείς απλώς να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google.

Tip: Μην ξεχάσεις τα ειδικά παπουτσάκι για τα βότσαλα για να γίνει το μπάνιο σου ακόμη πιο εύκολο.

Διακοπές στην Κεφαλονιά, το γαλάζιο διαμάντι της Ελλάδας

Οι διακοπές στην Κεφαλονιά είναι οι λεγόμενες all time classic γι’ αυτό και έχουν σταθερούς αγαπημένους θαυμαστές. Είναι οι παραλίες της Κεφαλονιάς, τα όμορφα χωριά, το Αργοστόλι και οι φιλόξενοι κάτοικοι. Είναι οι γαλάζιες γωνιές που δένουν τόσο αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον. Στις περισσότερες παραλίες τα δέντρα που ακουμπούν στη θάλασσα σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Η παραλία Μύρτος είναι μια κατηγορία από μόνη της. Το ίδιο ισχύει και με την παραλία Ξι, με το παράξενο όνομα και την ιδιαιτερότητά της.

Στο νησί, επίσης, βρίσκεται και το άγνωστο σπήλαιο της Ελλάδας που μετρά 150 εκατομμύρια χρόνια ζωής και αξίζει να το γνωρίσεις. Εκτός από τις παραλίες της Κεφαλονιάς οι λόγοι είναι πολλοί για να κάνεις διακοπές σε αυτό το νησί του Ιονίου.

Πηγή: exploringgreece.tv

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer