Της κακομοίρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για το Κορώνι: Παραίτηση Γιάννη Λυκούδη από το προεδρείο του ΔΣ [εικόνες]
Πολιτική
22/09/2021 | 20:31

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου. Αιτία του θέμα του δρόμου στην παραδεισένια παραλία στο Κορώνι.
Οι εντάσεις ξεκίνησαν από νωρίς καθώς πολίτες από το Βαλεριάνο και την περιοχή του Ελειού επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης και να πραγματοποιήσουν παρέμβαση για το θέμα, με τον δήμαρχο κ Μιχαλάτο να μην τους επιτρέπει την είσοδο επικαλούμενος τα μέτρα προστασίας για τον covid 19.

Ο Γιάννης Λυκούδης κατέθεσε επερώτηση για το θέμα προς τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο. Εκείνος από την πλευρά του αρνήθηκε να απαντήσει με την αιτιολόγηση ότι υπεραμύνεται των συμφερόντων του Δήμου. Η απάντηση αυτή του Δημάρχου προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση.
Ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης πήρε τον λόγο και είπε πως θέτει το θέμα για το Κορώνι προς συζήτηση από το σώμα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος αρνήθηκε να το φέρει προς συζήτηση λέγοντας πως έχει καλυφθεί από την αιτιολόγηση του Δημάρχου.
Η ένταση ανέβηκε, ενώ λογομαχία ξέσπασε μεταξύ του κ. Κουρούκλη και του αντιδημάρχου Σπύρου Σαμούρη. Η αντιπαράθεση γενικεύτηκε με τον κ.Κουρούκλη να καλεί τον κ. Σαμούρη να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του “μαντρόσκυλου” του Δημάρχου.

Παραίτηση Λυκούδη από το προεδρείο του Δημοτικό Συμβουλίο

Εν τέλει ο κ. Λυκούδης δήλωσε πως παραιτείται από την θέση του στο προεδρείο του ΔΣ, καθώς με την στάση του ο δήμαρχος παραβιάζει κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας του Σώματος.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer