Γράφει ο Σπύρος Καγκάδης
Παράδειγμα αύξησης της τουριστικής κίνησης ο Λοχαγός Κορέλι! [βίντεο]
Life
11/02/2021 | 21:33
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για την προσέλκυση μεγάλων ξένων κινηματογραφικών και άλλων παραγωγών στη χώρα μας, έκανε αναφορά στη Κεφαλονιά και την ταινία μας “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” την Δευτέρα 8/2!
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πάνος Κουάνης στο διάλογο του με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των γυρισμάτων της ταινίας “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” στο νησί μας το οποίο έγινε αντικείμενο μελέτης ξένου Πανεπιστημίου όπως είπε καθώς αμέσως μετά την ταινία η τουριστική κίνηση στην Κεφαλονιά μας αυξήθηκε συνολικά περισσότερο από +20% εξ αιτίας αυτής!
Είπε ακόμα πως τα νέα κίνητρα της κυβέρνησης με την επιστροφή στους παραγωγούς του 40% των χρημάτων που δαπανούν στην Ελλάδα (Rebate) για την παραγωγή των ταινιών τους βοηθούν πολύ τις τοπικές κοινωνίες όχι μόνο τουριστικά αλλά και με πολλαπλάσια οφέλη. Όπως ανέφερε δημιουργούνται νέα επαγγέλματα, δημιουργεί την ζήτηση για νέες υπηρεσίες και άλλα οφέλη!
Στις προσεχείς παραγωγές που θα γίνουν στην Ελλάδα, Κορονοϊού επιτρέποντας, είναι όπως ανακοίνωσε το “Γάμος αλά Ελληνικά 3” της Νία Βαρντάλος με παραγωγούς τον Τομ Χανκς και την Ελληνίδα σύζυγο του Ρίτα Γουίλσον, την ταινία για την ζωή του Γιάννη Ατετοκούμπο από την Disney, ταινίες και σειρές της Αμερικανικής εταιρείας παραγωγής Paramount, παραγωγές από την Ρωσία και το Ισραήλ και πολλές άλλες!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia