Παντελής Αμούργης: “Ώρα Μηδέν για τη συλλογική και ατομική μας ευθύνη”
Κοινωνία
15/02/2021 | 19:52

Σε μία ωραία φιλοσοφική συζήτηση κατέληξε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σάμης στις 14.02.2021 με θέμα την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάσταση αύξησης των κρουσμάτων λόγω της πανδημίας.

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σάμης η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη με το δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να λάβουν χώρα, όπως είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 15.02.21. Άλλωστε και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Δυστυχώς, ο βουλευτής Κεφαλλονιάς, κ. Παναγιώτης Καππάτος, δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις αναφέροντας από τη μία ότι θα υπάρξουν δύο διαφορετικών ειδών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αργοστολίου, αλλά συμφωνώντας από την άλλη με τη θέση του γράφοντος για διαμόρφωση της δεύτερης ΜΕΘ ως ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) προς γρηγορότερη αντιμετώπιση των περιστατικών. Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι από το 2009, τώρα είναι η πρώτη φορά που το κράτος τιμά την υπογραφή του από τη σύμβαση δωρεάς με την οικογένεια ευεργετών Βεργωτή, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ανικανότητα της κεντρικής διοίκησης τα προηγούμενα 12 χρόνια.

Η κατάσταση στον δήμο μας έχει παραμείνει έωλη, καθώς δεν υπάρχει έως τώρα κάποια δυναμική αντιμετώπιση, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται αναλογικά με τον μόνιμο πληθυσμό των κατοίκων επικίνδυνα. Οι αρνητές μάσκας οφείλουν να γνωρίζουν ότι παραβιάζουν εκ του νόμου διάταξη με τη συμπεριφορά τους και κυρίως διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία. Πέρα από το ζήτημα της καθαρά ατομικής ευθύνης, η δημοτική αρχή οφείλει να προβεί άμεσα σε ενημέρωση των κατοίκων του νησιού για την ορθή αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης με όποιον τρόπο μπορεί, κάτι το οποίο και αποφασίστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ο κόσμος χρειάζεται εμπράκτως τη σύσσωμη στήριξη του δήμου είτε μέσω της χορήγησης ειδών πρώτης ανάγκης είτε μέσω παροχής ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής από ειδικούς. Η ψυχική υγεία δεν παύει να έχει ισάξια σπουδαιότητα με τη σωματική μας ακεραιότητα.

Πρώτο μέλημα όλων αποτελεί και πρέπει να αποτελεί η υγεία των συνδημοτών και συνανθρώπων μας. Από κει και πέρα, όμως, πρέπει να εξασφαλιστεί και η οικονομική επιβίωση του νησιού με γνώμονα ένα ασφαλές καλοκαίρι στην Κεφαλονιά για όλους, κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλοι θα αντιληφθούμε το καλό όλων και ο δήμος μας θα επιστρέψει σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης

Παντελής Αμούργης,

Επικεφαλής παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δημ. Σύμβουλος δήμου Σάμης

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia