Παντελής Αμούργης: Οι θέσεις μου για δύο θέματα του δημοτικού συμβουλίου Σάμης
Πολιτική
08/07/2020 | 09:24

Αγαπητές και αγαπητοί φίλες και φίλοι,
αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, με την παρούσα θα ήθελα να τοποθετηθώ επί δύο σημαντικών θεμάτων 21ης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εκ μέρους της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, στην οποία είμαι επικεφαλής.

Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της συνεδρίασης, η οποία μου κοινοποιήθηκε ανήμερα της ημέρας συζήτησής της, ήτοι την 7.7.2020, δεν κατέστη εφικτή μου η παρουσία μου στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά, λοιπόν, ειδικότερα με την έγκριση μελέτης κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης για την ανάπλαση του ρωμαϊκού βαλανειου, κρηναίου οικοδομήματος που ανακαλύφθηκε το 2005 στη Σάμη και χρονολογείται στα χρόνια της παλαιοχριστιανικής εποχής, η παράταξή μας επικροτεί τέτοιου είδους εγχειρήματα. Ο πολιτισμός της χώρας μας πρέπει να λάμπει συνεχώς και τέτοια έργα κοσμούν το ενεργητικό της πολιτιστικής περιουσίας του τόπου μας.

Όσον αφορά την έγκριση υποβολής αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων”, στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες, καθώς αφενός είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή και πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, χωρίς καμία συμμετοχή των Δήμων και αφετέρου θα βελτιώσει την χωροταξική δόμηση της περιοχής μας και δη των δημοτικών ενοτήτων Ερίσου, Πυλάρου και Σάμης, των οποίων ο πολεοδομικός σχεδιασμός είχε μείνει εδώ και καιρό στάσιμος..

 

Παντελής Αμούργης,
επικεφαλής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,
δημ. σύμβουλος ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer